Contabilizat .ro (β)

Contabilizat .ro (β)

 

catalog dedicat specialistilor din domeniul financiar-contabil
ofera specialistilor posibilitatea de a crea profile de prezentare online
ofera vizitatorilor acces la catalogul de specialisti si la resurse conexe

catalog dedicat specialistilor din domeniul financiar-contabil
ofera specialistilor posibilitatea de a crea profile de prezentare online
ofera vizitatorilor acces la catalogul de specialisti si la resurse conexe

 

http://www.contabilizat.ro/
 
 | 

Mai multe informatii

Mai multe informatii

 
Sisteme horticole comparate editie revizuita si adaugita
Autori: Prof. univ. ing. Bujor MANESCU Doctor docent in stiinte
Sursa: www.ase.ro
Format: A4
Tip: pdf
Cuprins: Partea intai
SUPORTUL ECOLOGIC SI TEHNICO-ECONOMIC AL SISTEMELOR HORTICOLE

Capitolul 1.
HORTICULTURA SI SISTEMELE DE PRODUCTIE
1.1 Particularitati ale horticulturii
1.2 Situatia patrimoniului horticol
1.3 Importanta alimentara si terapeutica a produselor horticole
1.4 Importanta economico-sociala
1.5 Programe de dezvoltare
1.6 Horticultura ecologica

Capitolul 2.
COMPLEXITATEA SISTEMELOR HORTICOLE
2.1 Durabilitate sustenabilitate si integrare
2.2 Management biotehnologic
2.3 Biodiversitatea horticola
2.4 Functionalitatea ecosistemica
2.5 Relatii cibernetice in ecosistem
2.6 Relatii informationale in ecosistem
2.7 Conservarea energiei in ecosistem

Capitolul 3.
FACTORII CE CONDITIONEAZA RECOLTA
3.1 Formarea recoltei
3.2 Factorii ecologici
3.3 Factorii de vegetatie ai culturilor horticole
3.4 Factorii fitosanitari
3.5 Factorii tehnologici
3.6 Factorii genetici
3.7 Factorii socio-economici
3.8 Zonarea ecologica a culturilor horticole

Capitolul 4.
SUPORTUL MATERIAL AL SISTEMELOR HORTICOLE 4.1 MASINI SI UTILAJE HORTICOLE
4.2. Ingrasamintele si fertilizarea solului
4.3 Apa si irigarea solului
4.4 Substantele fitofarmaceutice si protectiafitosanitara
4.5 Erbicidele si combaterea buruienilor
4.6 Bioregulatorii si actiunea lor

Bibliografie

Partea a doua
SISTEMUL LEGUMICOL

Capitolul 5.
SUBSISTEMUL. INFIINTAREA GRADINII DE LEGUME
5.1 Metodele de cultura
5.2 Alegerea si organizarea terenului
5.3 Pregatirea terenului
5.4 Producerea rasadului
5.5 Semanatul si plantarea legumelor
5.6 Producerea semintelor de legume

Capitolul 6.
SUBSISTEMUL INTRETINEREA SOLULUI SI INGRIJIREA CULTURILOR IN CAMP
6.1 Intretinerea solului
6.2 Fertilizarea si irigatia solului
6.3 Ingrijirea culturilor
6.4 Reglarea cresterii si fructificarii
6.5 Combaterea bolilor si daunatorilor
6.6 Combaterea brumelor si ingheturilor

Capitolul 7.
SUBSISTEMUL TEHNICA GENERALA A CULTURILOR PROTEJATE SI FORTATE DE LEGUME
7.1 Metode de cultivare
7.2 Lucrarile solului in sere, rasadnite si solarii
7.3 Dirijarea factorilor de vegetatie
7.4 Folosirea rationala a spatiilor cultivate

Capitolul 8.
SUBSISTEMUL RECOLTAREA, CONDITIONAREA SI PASTRAREA LEGUMELOR
8.1 Evaluarea productiei de legume
8.2 Recoltarea legumelor
8.3 Conditionarea legumelor
8.4 Pastrarea legumelor

Capitolul 9.
SUBSISTEMUL TEHNOLOGIA SPECIALA A CULTURILOR LEGUMICOLE
9.1 Cultura legumelor radacinoase
9.2 Cultura legumelor bulboase
9.3 Cultura legumelor din grupa verzei
9.4 Cultura legumelor solano-fructoase
9.5 Cultura legumelor bostanoase
9.6 Cultura legumelor pentru pastai si capsule
9.7 Cultura legumelor frunzoase
9.8 Cultura plantelor perene

Bibliografie

Partea a treia.
SISTEMUL POMICOL

Capitolul 10.
SUBSISTEMUL INFIINTAREA PLANTATIEI POMICOLE (LIVEZII)
10.1 Tipurile de plantatii pomicole (livezi)
10.2 Metodele de cultura
10.3 Producerea materialului saditor pomicol
10.4 Alegerea terenului pentru plantatie
10.5 Organizarea terenului pentru plantare
10.6 Pregatirea terenului pentru plantarea pomilor
10.7 Tehnica plantarii pomilor

Capitolul 11.
SUBSISTEMUL INGRIJIREA POMILOR SI INTRETINEREA SOLULUI IN LIVADA
11.1 Agrotehnica in livada tanara
11.2 Agrotehnica in livada pe rod

Capitolul 12.
SUBSISTEMUL RECOLTAREA SI CONDITIONAREA FRUCTELOR
12.1 Evaluarea productiei de fructe
12.2 Recoltarea fructelor
12.3 Conditionarea fructelor

Capitolul 13.
SUBSISTEMUL TEHNOLOGIA CULTURILOR POMICOLE
13.1 Tehnologia samantoaselor
13.2 Tehnologia samburoaselor
13.3 Tehnologia nuciferelor
13.4 Tehnologia arbustilor fructiferi
13.5 Tehnologia capsunului

Bibliografie

Partea a patra.
SISTEMUL VITICOL

Capitolul 14.
SUBSISTEMUL INFIINTAREA PLANTATIILOR VITICOLE (VIEI)
4.1 Tipurile de plantatii viticole
14.2 Metodele de cultura
14.3 Producerea materialului saditor
14.4 Alegerea terenului pentru plantatie
14.5 Alegerea si amplasarea pe teren a soiurilor
14.6 Stabilirea distantelor de plantare
14.7 Pregatirea terenului inainte de plantare
14.8 Plantarea vitelor

Capitolul 15.
SUBSISTEMUL AGROTEHNICA IN PLANTATIA VITICOLA
15.1 Agrotehnica in via tanara
15.2 Agrotehnica in via pe rod
15.3 Protejarea vitei de vie

Capitolul 16.
SUBSISTEMUL RECOLTAREA SI CONDITIONAREA STRUGURILOR
16.1 Evaluarea productiei de struguri
16.2 Recoltarea strugurilor pentru vinificatie
16.3 Recoltarea si conditionarea strugurilor de masa

Bibliografie
 |