Contabilizat .ro (β)

Contabilizat .ro (β)

 

catalog dedicat specialistilor din domeniul financiar-contabil
ofera specialistilor posibilitatea de a crea profile de prezentare online
ofera vizitatorilor acces la catalogul de specialisti si la resurse conexe

catalog dedicat specialistilor din domeniul financiar-contabil
ofera specialistilor posibilitatea de a crea profile de prezentare online
ofera vizitatorilor acces la catalogul de specialisti si la resurse conexe

 

http://www.contabilizat.ro/
 
 | 

Mai multe informatii

Mai multe informatii

 
Politici agricole acorduri europene
Autori: Prof. univ. dr. Gabriel POPESCU
Sursa: www.ase.ro
Format: A4
Tip: pdf
Cuprins: Capitolul 1.
CONSIDERATII CU PRIVIRE LA PROCESUL DE INTEGRARE EUROPEANA

Capitolul 2.
INSTITUTIILE INTEGRARII ECONOMICE EUROPENE
2.1. COMUNITATEA ECONOMICA EUROPEANA (C.E.E.)
2.1.1. Obiectivele si activitatile C.E.E
2.1.2. Institutiile
2.1.3. Instrumente legislative
2.1.4. Calendarul aderarilor
2.2. UNIUNEA EUROPEANA (U.E.)

Capitolul 3.
BUGETUL DE VENITURI SI CHELTUIELI IN U.E.
3.1. VENITURILE
3.2. CHELTUIELILE

Capitolul 4.
POLITICI AGRICOLE COMUNE
4.1. PREMISELE APARITIEI SI APLICARII P.A.C.
4.2. ORIENTARI DOCTRINARE
4.3. TIPOLOGIA
4.4. POLITICI DE INTERVENTIE
4.4.1. Necesitatea pietei agricole unice
4.4.2. Principii
4.4.3. Obiective
4.4.4. Motivatii
4.4.5. Restrictii
4.4.6. Zonarea
4.4.7. Reglementari
4.4.8. Instrumente de sustinere
4.4.9. Reglementari, documente si instrumente vamale
4.5. POLITICILE STRUCTURALE
4.6. CARACTERIZAREA GENERALA A EVOLUTIEI P.A.C.
4.7. DISFUNCTIONALITATI
4.8. PERSPECTIVE
4.9. PRINCIPALELE COORDONATE ALE AGRICULTURII COMUNITARE
4.9.1. Resurse naturale
4.9.2. Suprafata agricola si dimensiunea exploatatiilor
4.9.3. Mecanizare si chimizare
4.9.4. Resurse de forte de munca
4.9.5. Rezultate in productie
4.9.6. Importanta agriculturii in economia U.E.

Capitolul 5.
TRANSPUNEREA IN PRACTICA A P.A.C.
5.1. AJUTOARE PENTRU INSTALARE SI PENTRU INVESTITII
5.1.1. Generalitati
5.1.2. Instalarea cu titlu principal
5.1.3. Cladiri, mediu inconjurator si buna intretinere a animalelor
5.1.4. Planuri de ameliorare
5.1.5. Inlocuirea septelului
5.1.6. Imbunatatiri funciare
5.1.7. Extinderea livezilor
5.2. MASURI CE INSOTESC REFORMA P.A.C.
5.2.1. Programul pentru agricultura si mediu inconjurator
5.2.2. Ajutoare pentru prepensionare
5.2.3. Impadurirea terenurilor agricole
5.3. AJUTOARE ACORDATE IN CADRUL ADAPTARILOR STRUCTURALE (Obiectivului 5A)
5.3.1. Generalitati
5.3.2. Ajutoare pentru demararea grupurilor de producatori
5.3.3. Actiuni de ameliorare a structurilor de prelucrare si comercializare a produselor agricole
5.3.4. Ajutoare pentru formarea profesionala
5.3.5. Ajutoare pentru agricultura practicata in zonele de munte si in alte zone defavorizate
5.3.6. Ajutoarele pentru tinerea contabilitatii in exploatatiile agricole
5.3.7. Ajutoare pentru demararea serviciilor de intrajutorare, de inlocuire si de gestionare
5.3.8. Denumirile de origine si indicatiile geografice
5.3.9. Atestatele de specificitate
5.4. REGLEMENTARILE PRIVIND PRODUSELE SI MARFURILE AGRICOLE
5.4.1. Cerealele
5.4.2. Orezul
5.4.3. Zaharul si izoglucoza
5.4.4. Uleiul de masline
5.4.5. Semintele oleaginoase
5.4.6. Proteaginoasele
5.4.7. Furajele uscate
5.4.8. Legumele si fructele proaspete
5.4.9. Fructe si legume prelucrate
5.4.10. Plantele vii si produsele de floricultura
5.4.11. Sectorul viti-vinicol
5.4.12. Tutunul brut
5.4.13. Hameiul
5.4.14. Semintele
5.4.15. Inul textil si c nepa
5.4.16. Bumbacul
5.4.17. Laptele si produsele lactate
5.4.18. Carnea de vita
5.4.19. Carnea de oaie si de capra
5.4.20. Carnea de porc
5.4.21. Ouale si pasarile
5.4.22. Viermii de matase
5.5. COMPENSATIILE AGRO-MONETARE

Capitolul 6.
CARACTERIZARE GENERALA A P.A.C.

Capitolul 7.
INTEGRAREA AGRICULTURII TARILOR CENTRAL SI EST EUROPENE (C.E.E.C.) IN P.A.C.
7.1. APRECIERI GENERALE
7.2. LARGIREA U.E
7.3. ARTICULAREA POLITICILOR AGRICOLE DIN C.E.E.C. LA P.A.C.
7.3.1. Stabilitatea pietei
7.3.2. Veniturile unei exploatatii agricole si somajul
7.3.3. Comertul agricol
7.4. RELATIILE Romaniei CU U.E. IN PERIOADA DE TRANZITIE
7.5. PERSPECTIVELE DEZVOLTARII SI EXRINDERII P.A.C.

Capitolul 8.
CARACTERISTICILE CARTEI EUROPENE A SPATIULUI RURAL
8.1. MOTIVATII
8.2. DEFINIREA SPATIULUI RURAL
8.3. FUNCTIILE SPATIULUI RURAL
8.3.1. Functia economica
8.3.2. Functia ecologica
8.3.3. Functia socio-culturala
8.4. DEZVOLTAREA RURALA
8.4.1. Politici de dezvoltare rurala
8.4.2. Obiective
8.4.3. Perspective

Capitolul 9.
PRINCIPALELE COORDONATE ALE COMERTULUI CU PRODUSE AGRICOLE IN CADRUL C.E.F.T.A
9.1. OBIECTIVELE SI MIJLOACELE DE REALIZARE ALE ACESTORA
9.2. PREVEDERILE STRUCTURALE DETERMINATE
9.2.1. Catre o liberalizare mai aprofundata a comertului cu produse agricole si aderarea Sloveniei
9.3. POLITICA COMERCIALA AGRARA SI COMERTUL CU PRODUSE AGRICOLE DIN C.E.F.T.A
9.3.1. Importanta produselor agricole in comertul intraregional
9.3.2. Importanta pe care o are C.E.F.T.A. pentru comertul cu produse agricole din tarile luate individual
9.3.3. Politica comerciala si comertul agricol in cazul Ungariei
9.3.4. Politica comerciala agrara si comertul agricol in cazul Poloniei
9.3.5. Pozitia Cehiei, Slovaciei si Sloveniei in cadrul C.E.F.T.A
9.3.6. Elemente de politica agrara si comerciala in cazul Romaniei si Bulgariei
9.4. APRECIEREA IMPACTULUI ACORDULUI C.E.F.T.A. IN ECONOMIA TARILOR MEMBRE
9.5. PERSPECTIVE

Capitolul 10.
PREVEDERILE RUNDEI URUGUAY CU PRIVIRE LA POLITICA AGRARA
10.1. MOTIVATII
10.2. PRINCIPII SI REGULI
10.2.1. Principiile generale
10.2.2. Regulile cu aplicare generala
10.2.3. Alte reguli
10.3. ACORDURILE PRIVIND AGRICULTURA (A.G.)
10.3.1. Produsele agricole
10.3.2. Masurile de frontiera
10.3.3. Subventiile la export si masurile de sprijin guvernamental

Anexa 1.
Anexa 2.

Bibliografie
 |