Contabilizat .ro (β)

Contabilizat .ro (β)

 

catalog dedicat specialistilor din domeniul financiar-contabil
ofera specialistilor posibilitatea de a crea profile de prezentare online
ofera vizitatorilor acces la catalogul de specialisti si la resurse conexe

catalog dedicat specialistilor din domeniul financiar-contabil
ofera specialistilor posibilitatea de a crea profile de prezentare online
ofera vizitatorilor acces la catalogul de specialisti si la resurse conexe

 

http://www.contabilizat.ro/
 
 | 

Mai multe informatii

Mai multe informatii

 
Merceologia si expertiza marfurilor alimentare de export import
Autori: Prof. univ. dr. Dumitru DIMA
Prof. univ. dr. Rodica PAMFILIE
Conf. univ. dr. Roxana PROCOPIE
Lect. univ. dr. Carmen PAUNESCU
Sursa: www.ase.ro
Format: A4
Tip: pdf
Cuprins: Capitolul 1.
STIINTA MARFURILOR IN CONTEXTUL FENOMENELOR ECONOMICE CONTEMPORANE
1.1 Abordari actuale in stiinta marfurilor
1.2 Configuratia marfii din perspectiva globalizarii pietei
1.3 Dimensiuni ale calitatii marfii alimentare pe piata mondiala

Capitolul 2.
PARTICULARITATILE RELATIEI CERERE-OFERTA LA MARFURILE ALIMENTARE
2.1 Deontologia comertului international cu bunuri alimentare
2.2 Caracterizarea pietei marfurilor alimentare
2.3 Viziuni strategice noi referitoare la dezvoltarea ofertei de marfuri

Capitolul 3.
PROBLEMA ALIMENTARA PE PLAN MONDIAL: DIFICULTATI SI OPORTUNITATI ACTUALE
3.1 Politicile agroalimentare-instrumente de interventie in asigurarea securitatii alimentare
3.2 Securitatea alimentara: obiective, prioritati si directii de actiune
3.3 Aspecte ale ecuatiei populatie - necesitati de consum disponibilitati alimentare
3.4 Politica de protectie a consumatorului in spatiul european si pe plan international

Capitolul 4.
ASPECTE LEGISLATIVE PRIVIND MARFURILE ALIMENTARE SI EXPERTIZAREA CALITATII ACESTORA
4.1 Consecintele acordurilor Rundei Uruguay pentru comertul international cu bunuri alimentare
4.2 Rolul standardizarii in promovarea comertului si reglementarea calitatii marfurilor alimentare
4.3 Afirmarea unor noi conceptii privind standardizarea alimentelor
4.4 Cadrul juridic si institutional al expertizarii marfurilor

Capitolul 5.
SISTEMATICA MARFURILOR ALIMENTARE SI PARTICULARITATILE COMPOZITIEI LOR
5.1 Clasificarea marfurilor alimentare
5.2 Principalele componente chimice ale alimentelor
5.3 Sfera de cuprindere a aditivilor alimentari

Capitolul 6.
SURSE DE LITIGII GENERATOARE DE EXPERTIZE MERCEOLOGICE
6.1 Factori de agresiune asupra marfurilor alimentare in logistica distributiei lor fizice
6.2 Tipuri de degradari si pierderi ale produselor survenite in timpul transportului
6.3 Practici frauduloase comise asupra produselor alimentare

Capitolul 7.
ABORDARI STRATEGICE REFERITOARE LA STABILITATEA SI CALITATEA MARFURILOR ALIMENTARE
7.1 Conservarea alimentelor; avantaje si dezavantaje
7.2 Etichetarea si marcarea alimentelor
7.3 Codificarea bunurilor alimentare
7.4 Modalitati de garantare a calitatii marfurilor alimentare

Capitolul 8.
PROCEDURA SI METODOLOGIA EXPERTIZEI MERCEOLOGICE
8.1 Definirea si metodologia determinarii valorii nutritive a produselor alimentare
8.2 Managementul calitatii produsului alimentar
8.3 Elementele structurale ale unei expertize merceologice in domeniul marfurilor alimentare
8.4 Metodologia moderna de expertizare a calitatii marfurilor alimentare

Capitolul 9.
EXPERTIZAREA CALITATII MARFURILOR ALIMENTARE DESTINATE COMERTULUI INTERNATIONAL
Particularitatile expertizei merceologice ale principalelor grupe de marfuri alimentare
Importanta feed-back ului informational in expertizarea moderna a calitatii alimentelor

Bibliografie
 |