Contabilizat .ro (β)

Contabilizat .ro (β)

 

catalog dedicat specialistilor din domeniul financiar-contabil
ofera specialistilor posibilitatea de a crea profile de prezentare online
ofera vizitatorilor acces la catalogul de specialisti si la resurse conexe

catalog dedicat specialistilor din domeniul financiar-contabil
ofera specialistilor posibilitatea de a crea profile de prezentare online
ofera vizitatorilor acces la catalogul de specialisti si la resurse conexe

 

http://www.contabilizat.ro/
 
 | 

Mai multe informatii

Mai multe informatii

 
Fundamentele stiintei marfurilor marfuri alimentare
Autori: Prof. univ. dr. Dumitru DIMA
Sursa: www.ase.ro
Format: A4
Tip: pdf
Cuprins: Capitolul 1.
MARFA ALIMENTARA: CONCEPTE FUNDAMENTALE
1.1 Configuratia actuala a marfii alimentare
1.2 Caracterizarea pietei marfurilor alimentare
1.3 Abordari moderne ale calitatii marfii alimentare

Capitolul 2.
PROBLEMA ALIMENTARA: DIFICULTATI SI OPORTUNITATI
2.1 Politici agroalimentare: structura si directii de actiune
2.2 Securitatea alimentara: obiective si prioritati
2.3 Protectia consumatorului de alimente

Capitolul 3.
REGLEMENTARI NATIONALE SI INTERNATIONALE PRIVIND CALITATEA PRODUSELOR ALIMENTARE
3.1 Deontologia comertului international cu marfuri alimentare
3.2 Standardizarea marfurilor alimentare
3.3 Cadrul legislativ al productiei si comertului cu marfuri alimentare

Capitolul 4.
SISTEMATICA MARFURILOR ALIMENTARE
4.1 Importanta sistematizarii marfurilor alimentare
4.2 Modele operationale de clasificare a alimentelor brute si procesate

Capitolul 5.
PARTICULARITATILE COMPOZITIEI CHIMICE A ALIMENTELOR
5.1 Ecuatia compozitiei chimice generale a produselor alimentare
5.2 Substantele chimice native din alimente
5.3 Substantele chimice adaugate alimentelor
5.4 Substantele chimice accidentale din alimente

Capitolul 6.
VALOAREA NUTRITIVA A ALIMENTELOR
6.1 Definirea valorii nutritive a alimentelor
6.2 Metodologia determinarii valorii nutritive a alimentelor

Capitolul 7.
ASIGURAREA STABILITATII SI CALITATII PRODUSELOR ALIMENTARE
7.1 Comportamentul microorganismelor in produsele alimentare
7.2 Principii fundamentale ale conservarii produselor alimentare
7.3 Metode si tehnici de conservare
7.4 Particularitati ale pastrarii produselor alimentare
7.5 Particularitati ale ambalarii produselor alimentare

Capitolul 8.
GARANTAREA CALITATII MARFURILOR ALIMENTARE
8.1 Forme de garantare a calitatii
8.2 Etichetarea instrument al garantarii calitatii alimentelor
8.3 Principalele tipuri de anomalii ale marfurilor alimentare

Capitolul 9.
MANAGEMENTUL CALITATII PRODUSELOR ALIMENTARE
9.1 Metodologia determinarii calitatii marfurilor alimentare
9.2 Rolul HACCP in asigurarea inocuitatii alimentelor
9.3 Testarea calitatii produselor alimentare

Capitolul 10.
DIRECTII ACTUALE DE DEZVOLTARE A OFERTEI DE MARFURI ALIMENTARE
10.1 Produse alimentare ecologice
10.2 Produse alimentare obtinute din Organisme Modificate Genetic
10.3 Suplimentele nutritionale

Bibliografie
 |