Contabilizat .ro (β)

Contabilizat .ro (β)

 

catalog dedicat specialistilor din domeniul financiar-contabil
ofera specialistilor posibilitatea de a crea profile de prezentare online
ofera vizitatorilor acces la catalogul de specialisti si la resurse conexe

catalog dedicat specialistilor din domeniul financiar-contabil
ofera specialistilor posibilitatea de a crea profile de prezentare online
ofera vizitatorilor acces la catalogul de specialisti si la resurse conexe

 
   

S.C. DENUMIRE FIRMA S.R.L.

S.C. DENUMIRE FIRMA S.R.L.

 

Expertiza contabila si servicii de consultanta
in domeniul financiar contabil, la cele mai mici preturi!

Expertiza contabila si servicii de consultanta
in domeniul financiar contabil, la cele mai mici preturi!

 

Servicii prestate in: JUDET1, JUDET2, JUDET3

Servicii prestate in: JUDET1, JUDET2, JUDET3

 
             

Contactati-ne cu incredere!

Contactati-ne cu incredere!

 

 
 

resurse

resurse

 

Specialisti

Specialisti

 

Legislatie

Legislatie

 

Cursuri

Cursuri

 

Presa

Presa

 

Recrutare

Recrutare

 

Software

Software

 

Ceccar

Ceccar

 

Caen

Caen

 

Calculator

Calculator

 

Dictionar

Dictionar

 

Conturi

Conturi

 

BNR

BNR

 

Formulare

Formulare

 

Francize

Francize

 

Linkuri

Linkuri

 

Carti

Carti

 

Trezorerii

Trezorerii

 

Programe

Programe

 

Tipizate

Tipizate

 

TVA

TVA

 

Financiare

Financiare

 

Calendar

Calendar

 

Ocupatii

Ocupatii

 

Venit

Venit

 

Cautare

Cautare

 
Afiseaza rezultatele!

cautare

cautare

 

Anunturi

Anunturi

 
 

Dictionar economic si financiar

Dictionar economic si financiar

 
Ne-am straduit sa va punem la dispozitie definitiile celor mai uzuali termeni cu specific financiar-contabil. Dictionarul contine peste 7.000 (!) de termeni si expresii definite, avand la baza lucrari si reviste de specialitate. O mare parte dintre termenii din lista de mai jos sunt definiti doar partial. Pentru a vizualiza explicatia integrala a termenului sau a expresiei respective, va trebui sa dati click pe ele. De asemenea, aveti posibilitatea de a accesa indexul alfabetic de la inceputul listei, pentru a filtra termenii si expresiile care incep cu o anumita litera.

Alegeti litera

Alegeti litera

 
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Termeni si expresii, litera V

Termeni si expresii, litera V

 
Vad comercial Loc plasat in apropierea unei mari cai de comunicatie, care asigura comerciantului o clientela numeroasa pentru realizarea de afaceri prospere. Nod de trafic care cuprinde mai multe puncte comerciale de mare atractie, fie prin insusi volumu (...)
 
Vadul comercial (achalandage), reprezinta puterea sau capacitatea comerciantului de a atrage clientela. Factorii care influenteaza vadul comercial se grupeaza in doua categorii: factori interni: obiectivi - locul amplasarii magazinului sau sediului comerci (...)
 
Valoare a dreptului de subscriere Valoarea teoretica a unui drept de subscriere este reprezentata de pierderea de valoare a titlului datorata cresterii de capital. Fiecare actiune a capitalului pierde din valoarea ei deoarece noile actiuni sunt emise la un pret inferior val (...)
 
Valoare adaugata Sold intermediar de gestiune. Exprima o creare de valoare sau cresterea de valoare pe care intreprinderea o aduce bunurilor si serviciilor provenind de la terti. Se determina pe baza relatiei: Marja comerciala + Productia exercitiului - Con (...)
 
Valoare adaugata Valoarea adaugata bruta este valoarea productiei brute, minus costul materialelor si al altor costuri intermediare.
 
Valoare amortizabila Este costul activului sau o alta valoare substituita costului in situatiile financiare din care s-a scazut valoarea reziduala.
 
Valoare bursiera a actiunii Valoarea rezultata din raportul dintre cererea si oferta de titluri care apare prin intermediul pietei bursiere, raport numit cotatie. Valoarea bursiera nu este totdeauna semnificativa, deoarece ea poate sa evolueze sub influenta unro param (...)
 
 
Valoare capitalizata Valoare prezenta a unui flux de venituri viitoare. Pentru determinarea valorii prezente, sunt scontate creantele viitoare, in special cele cu scadente indepartate.
 
Valoare comerciala Sinonim - valoare de piata Valoare a unui bun data de catre piata. Pretul oferit de piata pentru vanzarea unui bun.
 
Valoare contabila 1. Sinonim - valoare de intrare. Valoarea de intrare a bunurilor in patrimoniul unei societati comerciale, regii autonome, institutii etc. La data intrarii in contabilitate, bunurile se evalueaza si se inregistreaza in contabilitate la valo (...)
 
Valoare contabila Reprezinta valoarea stabilita la momentul primei recunoasteri indiferent de forma sub care se prezinta.
 
Valoare contabila neta Valoarea de intrare, mai putin amortizarea si provizioanele pentru depreciere, cumulate.
 
Valoare de estimare Valoarea unui bun stabilita de expert pe baza unui calcul de estimare.
 
Valoare de exploatare 1. Valoarea stabilita cu ocazia inventarierii bunurilor in functie de utilitatea lor si care se determina in functie de pretul pietei sau de anumiti indici, baremuri. Valoarea cheltuielilor efectuate in scopul procurarii sau construirii de (...)
 
Valoare de inlocuire Totalitatea cheltuielilor efectuate in scopul producerii sau construirii unui mijloc fix, destinat sa inlocuiasca alt mijloc fix, uzat complet, cu aceleasi caracteristici, tinand seama de preturile din momentul inlocuirii.
 
 
Valoare de intrare Acelasi lucru cu Valoare contabila.
 
Valoare de intrare =valoare contabila; vezi definitia termenului valoare contabila.
 
Valoare de inventar Evaluarea elementelor de activ si de pasiv cu ocazia inventarierii se face la valoarea actuala a fiecarui element, denumita valoare de inventar, stabilita in functie de utilitatea bunului, starea acestuia si pretul pietei. In cazul creantel (...)
 
Valoare de inventar De achizitie sau de origine este valoarea data de totalitatea costurilor necesare pentru achizitionarea si punerea in stare de folosire sau de exploatare a unei proprietati. reprezinta valoarea determinata in momentul inventarierii (vezi de (...)
 
Valoare de lichidare Valoarea care se obtine din vanzarea fortata a intreprinderii, intr-un termen limitat. Valoarea de lichidare este, de regula, mai scazuta decat valoarea de piata (actuala).
 
Valoare de piata Sinonim - valoare comerciala Preturi care se obtin, in conditii normale, la vanzarea unui bun pe piata.
 
Valoare de plasament Titlu utilizat in special pentru un plasament pe termen lung.
 
Valoare de randament Valoarea unui bun, a unui plasament sau a unei intreprinderi, calculata prin capitalizarea beneficiilor sale viitoare cu ajutorul unei rate de capacitate determinata.
 
Valoare de randament a actiunii sau partii sociale Suma care, plasata la o anumita rata, pe parcursul unui an, genereaza un venit egal cu rezultatul unitar (sau beneficiu aferent unei actiuni). Este vorba deci despre capitalizarea rezultatului unitar. Valoarea de randament = Rezultatul unit (...)
 
Valoare de rascumparare Suma pe care un asigurator o varsa unui asigurat inaintea scadentei politei, daca aceasta din urma a platit primele de asigurare cel putin o anume perioada de timp.
 
 
Valoare de recuperare Valoarea neta de realizare estimativa a unei imobilizari (corporale) la sfarsitul duratei sale de viata utila, masurata pe baza unor preturi care nu trebuie sa fie mai mari decat preturile pietei, existente la data achizitionarii imobilizar (...)
 
Valoare de rentabilitate Este o valoare bazata pe rezultatul intreprinderii. Ea poate fi financiara si derandament.a) Valoarea financiara ( VF ) exprima echivalentul corespunzator capitalizarii dividendului anual pe o actiune la o rata medie a dobanzii pe piata, sa (...)
 
Valoare de utilitate Marimea rezultata in urma evaluarii activului dobandit cu titlu gratuit sau aportului acestuia in natura la capitalul intreprinderii.
 
Valoare de uzaj Pretul pe care un sef de intreprindere prudent si avizat sa-l plateasca, face acest lucru pentru a obtine participatia intr-o societate emitenta. In determinarea acestei valori sunt luate in calcul mai multe elemente: - cotatia titlurilor d (...)
 
Valoare financiara a actiunii sau partii sociale Suma care, plasata la o anumita rata pe parcursul unui an, genereaza un venit egal cu dividendul actiunii. Este vorba, deci, despre capitalizarea dividendului. Valoarea financiara = Dividend / rata. Spre exemplu, daca o S.A. a distribuit in (...)
 
Valoare fiscala Sinonim - valoare impozabila Valoare determinata pentru impozitarea unui element din activ.
 
Valoare impozabila Vezi Valoare fiscala.
 
Valoare in vama Valoare care se determina in vederea calcularii taxei vamale ad-valorem ca o cota procentuala din valoarea in vama. Valoare in vama a marfurilor se exprima in moneda tarii exportatoare si se determina pe baza pretului extern exprimat in val (...)
 
Valoare indexata Valoare supusa modificarii in timp in functie de evolutia unui indice de referinta.
 
Valoare intrinseca Valoare in sine a unui activ, bazata pe valoarea actualizata a fluxului estimat de numerar. Pentru optiunile ce se negociaza la bursa, valoarea intrinseca este diferenta dintre pretul curent de piata (pretul suport sau pretul subiacent) si (...)
 
Valoare justa In contabilitate, suma pentru care un activ ar putea fi schimbat de bunavoie intre doua parti aflate in cunostinta de cauza, in cadrul unei tranzactii, cu pretul determinat obliectiv.
 
Valoare justa V.1 este definita ca valoarea la care poate fi tranzactionat un activ, de bunavoie, intre parti aflate in cunostinta de cauza, in cazul unei tranzactii in care pretul este determinat in mod obiectiv (in conditii normale de concurenta). Acea (...)
 
Valoare matematica contabila a actiunii sau partii sociale Exprima activul net contabil aferent unei actiuni. Valoarea matematica contabila = Activul net contabil / Numarul de actiuni ce compun capitalul. Valoarea matematica contabila este numita si valoare bilantiera. ea nu reflecta o estimare exa (...)
 
Valoare neamortizata Diferenta dintre valoarea de intrare a mijloacelor fixe si valoarea amortizarii, recuperata prin includerea in cheltuielile de exploatare, din care se deduc sumele rezultate in urma valorificarii.
 
Valoare neta Valoare stabilita ca diferenta dintre valoarea de intrare a bunurilor amortizate si provizioanele constituite.
 
Valoare nominala Reprezinta marimea actiunilor si/sau partilor sociale ce se stabileste de la infiintarea societatilor prin statutul acestora (valoarea initiala a actiunilor). Valoarea nominala reprezinta o fractiune din capitalul unei societati, stabilita (...)
 
Valoare paritara Reprezinta cantitatea de metal pretios care se atribuie, prin lege, unei unitati monetare. '' In anul 1933, de exemplu, un $ era definit printr-o cantitate de 1,50463 gr aur, iar in anul 1934, un dolar reprezenta 0,888671 gr aur. Unitatea m (...)
 
Valoare reala Valori care asigura o buna protectie impotriva scaderii puterii de cumparare si impotriva inflatiei (imobile, materii prime, metale pretioase etc.).
 
Valoare reziduala af. imob. corporale Valoarea neglijabila sau nula datorita tendintei de a utiliza activele de-a lungul intregii lor durate de viata utila. Totusi, exista situatii in care activele vor avea valori reziduale - atunci cand intreprinderea decide, din anumite motiv (...)
 
Valoare reziduala Valoare recuperata din mijloace fixe scoase din functie la expirarea duratei lor normale de functionare. Valoarea reziduala este suma pe care intreprinderea asteapta sa o obtina prin revanzarea bunului la sfarsitul perioadei sale de utiliza (...)
 
Valoare reziduala Reprezinta valoarea neta pe care o intreprindere estimeaza ca o va obtine pentru un activ la sfarsitul duratei de viata utila a acestuia dupa deducerea prealabila a costurilor de cesiune previzionate.
 
Valoare speciala Este un termen legat de un element de valoare extraordinar, superior valorii de piata. Valoarea speciala ar putea apare, de exemplu, prin asocierea fizica, functionala sau economica cu alta proprietate. Este crestere de valoare ce s-ar pute (...)
 
Valoare utila Definita ca o valoare actualizata a fluxurilor de numerar viitoare estimate din utilizarea continua a unui activ si din cedarea sa la sfarsitul duratei utile de viata.
 
Valoarea Este o calitate conventionala a unui bun sau a unui serviciu ce ii este atribuita ca urmare a estimarilor si calculelor. Aceasta calitate exista in sine, dar ea nu poate fi exprimata, exteriorizata decat printr-o apreciere teoretica bazata (...)
 
Valoarea actuala Este valoarea de origine actualizata la inflatie si corectata in functie de coeficientul de invechire adica un complex de 3 uzuri: fizica, morala si functionala.
 
Valoarea actuala de iesire Sau valoarea realizabila, consta in valoarea pe care intreprinderea ar primi-o daca ar vinde azi in mod normal activul sau ar achita datoriile. in cazul activelor - valoarea realizabila este egala cu valoarea in numerar sau echivalente ale (...)
 
Valoarea actualizata Este forma estimata a valorii viitoarelor fluxuri nete de numerar in desfasurarea normalaa activitatii;.
 
Valoarea actualizata a unei datorii Forma echivalenta platilor asteptate in viitor necesare pentru a stinge obligatia rezultata dintr-o prestatie sau bun primit;.
 
Valoarea actualizata neta (VAN) Exprima surplusul de capital rezultat la incheierea duratei de viata a investitiei (inclusiv valoarea reziduala).VAN = SUM [ CFt / (1+a) - I ]Pentru a justifica investitia realizata, VAN trebuie sa fie mai mare ca zero, daca ia valori negat (...)
 
Valoarea adaugata ( VA ) Primul sold intermediar de gestiune, reflecta cresterea de valoare rezultata din utilizarea factorilor de productie, indeosebi a factorilor munca si capital, peste valoarea materialelor, subansamblelor, energiei, serviciilor cumparate de in (...)
 
Valoarea ajustata Este valoarea diminuata a activelor care s-au depreciat. Ea se estimeaza in functie de intentia intreprinderii de a pastra activul in scopul utilizarii sau nu in productie. Astfel, daca intreprinderea intentioneaza sa utilizeze activul in p (...)
 
Valoarea bilantiera Se determina prin compararea valorii contabile nete cu valoarea de inventar. Rezultatul comparatiei poate conduce la: 1. plus de valoare care conform principiului prudentei referitor la active, nu se inregistreaza in contabilitate, 2. minus (...)
 
Valoarea contabila a unei unitati generatoare de numerar Include doar valoarea contabila a acelor active care pot fi atribuite in mod direct, sau alocate pe o baza rezonabila unitatii generatoare de numerar si care vor genera viitoarele intrari de numerar estimate pentru determinarea valorii de u (...)
 
Valoarea de continuare a activitatii Este determinata de suma actualizata a fluxurilor viitoare de lichiditati ( cash-flow ) generata de activitatea intreprinderii.
 
Valoarea de cumparare Reprezinta efortul monetar facut de intreprindere pentru a intra in posesia unui activ si se bazeaza pe pretul de achizitie, inclusiv cheltuielile cu fiscalitatea, transportul si comisioanele.
 
Valoarea de emisiune a obligatiunilor Reprezinta valoarea platita de catre subsciitori in momentul emiterii obligatiunilor. Valoarea de emisiune a obligatiunilor poate fi:- egala ca valoarea nominala (la paritate);- mai mica decat valoarea nominala (subpari);- mai mare decat va (...)
 
Valoarea de investitie Reprezinta valoarea unei proprietati pentru un anumit investitor sau grup de investitori in scopul de a atinge anumite obiective de investitii. Acest concept subiectiv leaga o anumita proprietate de un anumit investitor sau grup de investit (...)
 
Valoarea de lichidare A unei intreprinderi este determinata de marimea fluxurilor de lichiditati ce se pot obtine in situatia de incetare a activitatii si de vanzare a fiecarui activ considerat individual, bucata cu bucata. Ea reprezinta reperul cel mai mic de v (...)
 
Valoarea de piata Este valoarea ce poate fi stabilita cu prilejul lichidarii activului respectiv sau sub aspectul costului de inlocuire, tinand cont de gradul de uzura si de parametri tehnici ai noilor active similare. reprezinta suma estimata pentru care o (...)
 
Valoarea de productie Sau costul de productie pentru bunurile produse in unitatea patrimoniala, cuprinde costul de achizitie al materiilor prime si materialelor consumate, celelalte cheltuieli directe de productie, precum si cota cheltuielilor indirecte de produ (...)
 
Valoarea de rambursare Valoarea platita de emitent in momentul rascumpararii obligatiunilor (momentul rambursarii imprumutului). Valoarea de rambursare poate fi mai mare sau egala decat valoarea nominala.
 
Valoarea de utilizare De folosinta sau de inlocuire, este data de totalitatea costurilor necesare pentru dobandirea unui bun susceptibil de a fi folosit in acelasi scop, in aceleasi conditii de utilizare avand aceeasi durata prezumata de folosinta si posedand ac (...)
 
Valoarea economica Este data de valoarea actuariala a fluxurilor nete de trezorerie pe care utilizarea activelor respective o poate genera. Valoarea economic a desi nu poate fi reflectatacontabil deoarece se bazeaza pe anticiparea unor fluxuri, ea poate fi ut (...)
 
Valoarea informatiei Aceasta proprietate trebuie privita prin prisma continutului informational, a valorii de intrebuintare a informatiei si prin prisma efectelor sale asupra sistemului condus.
 
Valoarea intreprinderii ( afacerii ) Este valoarea unei afaceri luata in intregime. Conceptul implica evaluarea unei intreprinderi in continuitate pentru care se poate imparti valoarea totala la partile constituente, dar niciuna din aceste parti in schimb nu constituie valoare (...)
 
Valoarea reala (justa sau corecta) este definita prin prisma valorii la care poate fi tranzactionat un activ sau decontata o datorie, de buna voie, intre parti aflate in cunostinta de cauza, in cadrul unei tranzactii in care pretul este determinat obiecti (...)
 
Valoarea realizabila neta ( VRN ) Este definita ca "pretul de vanzare estimat ce ar putea fi obtinut pe parcursul desfasurarii normale a activitatii, mai putin costurile estimate pentru finalizarea bunului si a costurilor necesare vanzarii". Costurile de cedare includ toate (...)
 
Valoarea realizabila Este valoarea in numerar sau echivalente de numerar care poate fi obtinuta in prezent prin vanzarea normala a activelor;.
 
Valoarea realizabila neta Este pretul de vanzare estimat ce ar putea fi obtinut pe parcursul desfasurarii normale a activitatii, mai putin costurile estimate pentru finalizarea bunului si costurile necesare vanzarii.
 
Valoarea realizabila sau de decontare a unei datorii Este o valoare neactualizata in numerar sau in echivalente de numerar asteptate a fi platite pentru a achita datoriile, potrivit cursului normal al afacerilor;.
 
Valoarea recuperabila Este maxima dintre pretul net de vanzare si valoarea sa utila. Sau, suma pe care intreprinderea se asteapta sa o recupereze din utilizarea viitoare a unui activ, inclusiv valoarea sa reziduala in momentul instrainarii.
 
Valoarea reevaluata a unui activ Reprezinta valoarea reala a unui activ la data reevaluarii mai putin amortizarea ulterioara acumulata.
 
Valoarea substantiala Este o valoare functionala care pleaca de la referintele de bilant, dar tine seama de implicatiile determinate de functia de exploatare a intreprinderii, pe baza activelor de exploatare.Poate fi estimata la valoare bruta (VSB), la valoare r (...)
 
Valoarea venala Este valoarea actuala (la o data oarecare) a unui element de activ sau pasiv. Prin esenta sa, valoarea venala reprezinta pretul prezumat a fi acceptat la plata de catre un cumparator eventual, in starea si locul in care se afla elementul pa (...)
 
Valori de trezorerie =investitiile financiare pe termen scurt; vezi definitia investitiilor financiare pe termen scurt.
 
Valori mobiliare Titluri de valoare negociabile reprezentand diferite creante (sau titluri de credit), precum si drepturi de proprietate (participatii). Se disting valori mobiliare la purtator care sunt anonime, si valori mobiliare nominative, identitatea p (...)
 
Valori mobiliare de plasament Sunt reprezentate de diverse titluri achizitionate in vederea realizarii unui castig pe termen scurt. Aceste titluri se inscriu in patrimoniu la valoarea lor de cumparare, iar la sfarsitul exercitiului se estimeaza la valoarea lor posibila (...)
 
Valori mobiliare la purtator Vezi Valori mobiliare.
 
Valori mobiliare nominative Vezi Valori mobiliare.
 
Vanzare Actiune de valorificare a unui bun prin vanzare. Operatiune comerciala intre furnizor, in calitatea sa de vanzator, si client, in calitatea sa de cumparator. Rezultatul actiunii de vanzare. Actiune de a livra un produs contra unei sume de b (...)
 
Vanzare cu gramada Vanzare ce are ca obiect o cantitate de bunuri generice privite global, care se vand pentru un pret stabilit, de asemenea, global, pentru intreaga cantitate. Fiind vorba de bunuri apartinand unui gen limitat (de pilda, graul din hambarul cu (...)
 
Vanzare cu pact de rascumparare Reglementata ca o vanzare rezolubila intr-un anumit termen, prin art.1371-1387 Cod Civil. In prezent nu mai este posibila, pentru ca aceste texte de lege au fost abrogate inca prin art.4 al Legii contra cametei din 1931, care declara nule a (...)
 
Vanzare de drepturi succesorale si celelalte cesiuni de creanta Vanzarea drepturilor succesorale este posibila numai dupa ce succesiunea a fost deschisa (fiind nule orice pacte asupra unei succesiuni viitoare - vezi art.702 si 965 alin.2 Cod Civil) si numai dupa ce succesibilul a acceptat succesiunea; d (...)
 
Vanzare dupa greutate, numar sau masura Vanzare ce are ca obiect o cantitate de bunuri generice, neindividualizate inca (spre exemplu, se vinde vin dintr-o pivnita, la pretul de 20.000 lei litrul). Particularitatile acestei varietati de vanzare se refera la momentul transferului (...)
 
Vanzare pe gustate Vanzare in care contractul este considerat incheiat numai dupa ce cumparatorul a gustat produsul si a declarat ca-I convine. Cumparatorul poate refuza sa cumpere pe simplul motiv ca marfa oferita nu-I place, chiar daca obiectiv ea corespund (...)
 
Vanzare pe incercate Vanzare cu prezumarea incheierii contractului sub o conditie suspensiva. Lucrul cumparat poate fi refuzat numai daca, in mod obiectiv, el nu corespunde - cu ocazia incercarii - destinatiei normale sau celei avute in vedere de partile contra (...)
 
Vanzare pe mostra Varietate a vanzarii pe incercate ce presupune examinarea si acceptarea de catre cumparator - cu ocazia incheierii contractului - a unei mostre a produsului (esantion), urmand ca toate produsele ce urmeaza a fi livrate ulterior (de obicei l (...)
 
Vanzarea comerciala Intocmai ca si cea civila, "este contractul prin care vanzatorul se obliga sa stramute proprietatea unui lucru si cumparatorul sa plateasca pretul" (articolul 1298 Cod civil) trasaturi juridice: vanzarea comerciala este un contract consensu (...)
 
Vanzarea dupa mostra Aceasta varietate de vanzare prezinta avantajul caracterului obiectiv al conditiei fata de vanzarea pe gustate, unde realizarea vanzarii depinde de gustul cumparatorului. Partile au cazut de acord asupra calitatii marfii, luand drept criter (...)
 
Vanzarea pe gustate Caracteristica acestui tip de vanzare sau de cumparare este facultatea rezervata cumparatorului de a-si exprima consimtamantul sau dupa ce va gusta marfa. Problema care se pune este aceea de a sti daca gustarea este o conditie a vanzarii, d (...)
 
Vanzarea pe incercate Vanzarea este perfectata de la inceput, supusa insa conditiei suspensive a incercarii. Consimtamantul cumparatorului este determinat de o verificare, iar in caz de neintelegere, verificarea se poate face in temeiul prevazut de lege. Daca cu (...)
 
Vanzarea-cumpararea Este un act consensual ("solo consensu") si se considera incheiat in momentul realizarii acordului de vointa. Efectele principale ale acestui moment sunt: transferul dreptului de proprietate; riscul pieirii fortuite a bunului vandut. tipuri (...)
 
Vanzarea-cumpararea comerciala Cumpararea pentru a fi un act de comert trebuie incheiata cu intentia ca obiectul cumparat sa fie revandut sau, cel putin atunci cand natura obiectului permite, sa fie inchiriat; vanzarea este comerciala cand a fost precedata de o cumparare (...)
 
Variatia stocurilor de produse finite si in curs de executie Variatia stocurilor de produse finite si in curs de executie pe parcursul perioadei reprezinta o corectie a cheltuielilor de productie pentru a reflecta faptul ca fie productia a marit nivelul stocurilor, fie vanzarile suplimentare au redus (...)
 
Varsamant Transmiterea cu titlu nerambursabil a unei sume de bani in contul unei obligatii legale.
 
Varsta Numarul de ani pe care i-a trait o persoana, animal etc.
 
VAT Abreviere engleza - "Value Added Tax" Taxa pe valoarea adaugata.
 
Vechimea obligatiilor fiscale de plata Se stabileste astfel: in functie de scadenta, pentru obligatiile fiscale principale; in functie de data comunicarii, pentru diferentele de obligatii fiscale principale stabilite de organele competente, precum si pentru obligatiile fiscale a (...)
 
Venit Cresteri ale beneficiilor economice pe perioada exercitiului financiar sub forma intrarilor si iesirilor de active sau a reducerilor de pasive care au ca rezultat cresteri ale capitalului propriu, altele decat cele legate de contributiile p (...)
 
Venit anticipat Sume incasate de agentii economici inperiada de gestiune curenta, care reprezinta insa venituri aferente perioadei urmatoare. Se inregistreaza in creditul unui cont de pasiv din clasa "Conturi de terti".
 
Venit brut Totalitatea sumelor banesti din incasarea contravalorii produselor, semifabricatelor, marfurilor, lucrarilor si serviciilor valorificate la pret de vanzare, respectiv a sumelor cu care au fost facturate si incasate de la clienti. Vezi si Ci (...)
 
Venit disponibil Venitul ramas la dispozitia fiecarui agent economic pentru satisfacerea necesitatilor. Marimea lui se deduce din venitul personal diminuat cu taxele ce le datoreaza fiecare individ.
 
Venit global Totalitatea sumelor banesti obtinute din incasarea contravalorii produselor, semifabricatelor, marfurilor, lucrarilor si serviciilor valorificate la pret de vanzare, respectiv a sumelor cu care au fost facturate si incasate de la clienti.
 
Venit marginal Sporul de venit obtinut in urma folosirii unei unitati suplimentare dintr-un factor de productie, respectiv a unei unitati din toti factorii de productie implicati, din toate resursele atrase si folosite. Venitul marginal se poate urmari si (...)
 
Venit mixt Acele venituri care provin concomitent din folosirea a doi sau mai multi factori de producti. Spre exemplu, venitul unui intreprinzator individual sau al unei exploatari taranesti de familie este un venit mixt, acesta provenind atat din pro (...)
 
Venit net (In sistemul productie materiale) Acea parte a incasarilor totale care depaseste cheltuielile de productie aferente acestora. Venitul net imbraca urmatoarele forme: - profit sau alte impozite directe, - contributii la asigurarile sociale, - (...)
 
Venit nominal Venitul exprimat in preturi curente, in unitati monetare la puterea lor de cumparare curenta. Vezi si Venit real.
 
Venit propriu-zis Vezi Venit.
 
Venit real Venitul exprimat in preturi constante. De fapt, venitul real exprima puterea de cumparare a venitului nominal.
 
Venitul din activitatile curente Este fluxul brut de beneficii economice primite de o societate in cursul activitatilor obisnuite ale acesteia, atunci cand acest flux se materializeaza prin cresteri ale capitalurilor proprii, altele decat cresterile datorate contributiilor (...)
 
Venituri Intrari brute de beneficii economice sau servicii potentiale in timpul perioadei de raportare sau cand intrarile respective produc majorari ale activelor nete.(IPSAS) =Cresteri ale valorii nete rezultate in urma unor tranzactii(GFS).
 
Venituri constatate in avans Fac parte din Conturile de regularizare si asimilate, categorie a pasivului bilantier (vezi si Pasive). Se refera la bunuri si servicii facturate si contabilizate in cursul exercitiului, dar a caror livrare sau prestare nu va fi realizata d (...)
 
Venituri curente Sinonim - venituri din activitati curente, venituri ordinare Veniturile curente sunt orice venituri ce se nasc din activitati desfasurate de o persoana juridica, ca parte integranta a obiectului sau de activitate, precum si activitatile con (...)
 
Venituri din activitati curente Acelasi lucru cu Venituri curente.
 
Venituri din diferente de curs valutar Venituri financiare reprezentate de veniturile obtinute din diferentele favorabile de curs valutar, rezultate in urma lichidarii imprumuturilor si datoriilor in valuta ale unitatii si din diferentele favorabile de curs valutar aferente disp (...)
 
Venituri din dobanzi Venituri financiare ce includ dobanzile primite pentru disponibilitatile din conturile bancare si pentru imprumuturile acordate. Vezi si Contabilitatea veniturilor.
 
Venituri din exploatare Venituri inscrise in Contul de profit si pierdere care cuprind: a. Venituri din vanzarea marfurilor - sunt intalnite la intreprinderile comerciale, dar si la alte tipuri de intreprinderi cu activitate de distributie. Vanzarile de marfuri su (...)
 
Venituri din participatii, alte imobilizari financiare si creante imobilizate Venituri financiare, nascute din dividendele incasate pentru participatiile la capitalul altor societati si din alte titluri imobililzate si dobanzile aferente creantelor imobilizate. Vezi Contabilitate a veniturilor.
 
Venituri din prestarea de servicii Veniturile din prestarea de servicii se inregistreaza in contabilitate pe masura efectuarii acestora. Vezi Ordinul ministrului finantelor nr. 306 din 26 februarie 2002 pentru aprobarea Reglementarilor contabile simplificate, armonizate cu d (...)
 
Venituri din productia imobilizata Venituri din exploatare ce reprezinta costul lucrarilor si cheltuielilor efectuate de unitatea patrimoniala, pentru ea insasi, si inregistrate ca active imobilizate corporale si necorporale. Productia imobilizata, ca si productia stocata, s (...)
 
Venituri din productia stocata Venituri din exploatare ce reprezinta variatia in plus (cazul stocajului cand stocul final este mai mare decat stocul initial) sau in minus (cazul destocajului, cand stocul final este mai mic decat stocul initial), intre valoarea la cost de (...)
 
Venituri din productia vanduta Venituri din exploatare ce includ veniturile din vanzarea de produse finite, semifabricate, produse reziduale, executarea de lucrari, prestari de servicii, venituri din studii si cercetari, venituri din redevente, locatii de gestiune si chi (...)
 
Venituri din provizioane (privind activitatea financiare) Venituri financiare ce reprezinta venituri din diminuarea sau anularea provizioanelor constituite in legatura cu activitatea financiara a intreprinderiicum sunt provizioanele pentru deprecierea imobilizarilor financiare si pentru depreciere (...)
 
Venituri din provizioane privind exploatarea Venituri din exploatare ce reprezinta veniturile din diminuarea sau anularea provizioanelor pentru riscuri si cheltuieli, pentru deprecierea imobilizarilor si activelor circulante aferente activitatii de exploatare. Vezi si Contabilitate a (...)
 
Venituri din sconturi obtinute Venituri financiare ce se refera la sconturile obtinute de la furnizori si alti creditori. Vezi Contabilitate a veniturilor.
 
Venituri din subventii de exploatare Venituri din exploatare ce reprezinta sume primite cu titlu gratuit (nepurtatoare de dobanda si nerambursabile) pentru finantarea activitatii de exploatare, sume alocate din partea statului, colectivitatilor publice sau a altor unitati patr (...)
 
Venituri din titluri de plasament Venituri financiare ce reprezinta veniturile nete rezultate din vanzarea titurilor de plasament, atunci cand pretul de vanzare al acestor titluri este superior valorii lor de achizitie. Vezi Contabilitate a veniturilor.
 
Venituri din vanzari de bunuri In contabilitate, veniturile din vanzari de bunuri se inregistreaza in momentul predarii bunurilor catre cumparatori, al livrarii lor pe baza facturii sau in alte conditii prevazute in contract, care atesta transferul dreptului de proprieta (...)
 
Venituri din vanzari de marfuri Venituri din exploatare intalnite la intreprinderile comerciale, dar si la alte tipuri de intreprinderi cu activitate de distributie. Vanzarile de marfuri sunt evaluate la pret de vanzare (pretul pietei), exclusiv taxa pe valoare adaugata. (...)
 
Venituri din variatia stocurilor Venituri din exploatare reprezentand variatia in plus (crestere) sau in minus (reducere) dintre: - valoarea la cost de productie efectiv a stocurilor de produse si productie in curs de la sfarsitul perioadei, - si valoarea stocurilor initia (...)
 
Venituri exceptionale Acelasi lucru cu Venituri extraordinare.
 
Venituri extraordinare Sinonim - venituri exceptionale Veniturile extraordinare sunt veniturile rezultate din evenimente sau tranzactii ce sunt clar diferite de activitatile curente si care, prin urmare, nu se asteapta sa se repete intr-un mod frecvent sau regula (...)
 
Venituri financiare Venituri inscrise in Contul de profit si pierdere, care cuprind: a. Venituri din participatii, alte imobilizari si creante imobilizate - adica dividendele incasate pentru participatiile la capitalul altor societati si din alte titluri imobi (...)
 
Venituri in avans Venituri recunoscute inainte de data incheierii exercitiului, dar care se refera la un exercitiu bugetar ulterior (IPSAS).
 
Venituri ordinare Acelasi lucru cu Venituri curente.
 
Veniturile Constituie cresteri ale beneficiilor economice inregistrate pe parcursul exercitiului contabil sub forma de intrari sau cresteri ale activelor sau descresteri ale datoriilor, care se concretizeaza in cresteri ale capitalului propriu, altele (...)
 
Veniturile din exploatare Provin din livrari de bunuri, prestari de servicii si executari de lucrari, din alte venituri, precum cele din vanzarea activelor imobilizate, din despagubiri primite, din subventii pentru investitii; veniturile din exploatare include si un (...)
 
Veniturile financiare Provin din participatii, dobanzi, diferente de curs valutar, din reduceri financiare (sconturi) obtinute sau acordate etc.
 
Veniturile fiscale Cuprind: Impozit pe profit, Accize, Impozit pe veniturile din salarii, Impozit pe veniturile din dividende, Impozit pe dividende de la societatile comerciale, Impozit pe veniturile realizate din activitatile de expertiza contabila, Taxa pe (...)
 
Veniturile in avans Sunt sumele incasate in cursul exercitiului, in contul unor servicii care vor fi prestate in cursul exercitiului urmator cand vor fi recunoscute ca venituri (de exemplu, chirii, abonamente incasate in avans).
 
Veniturile propriu-zise Apar in cadrul activitatilor curente ale unei intreprinderi si se prezinta sub diferite denumiri, cum sunt vanzarile, dobanzile, dividendele, redeventele si chiriile".
 
Veriga de productie Utilaj, grup de utilaje, instalatie, atelier, sectie de productie sau suprafata de productie care, prin natura procesului tehnologic, concura nemijlocit la realizarea productiei unei industriale.
 
Veriga organizatorica Nivel in cadrul sistemelor de organizare si de conducere la care se situeaza anumite institutii si unitati sau diferite subdiviziuni organizatorice in cadrul acestora, in functie de atributiile pe care le au de indeplinit si de autoritatea (...)
 
Veros Care se ocupa cu afaceri necinstite, suspecte.
 
Veto Drept exceptional pe care il are cineva (recunoscut prin lege sau prin conventii) de a se opune adoptarii unei propuneri sau unei hotarari; formula prin care se exercita acest drept.
 
Vice Expresie din limba latina "in locul".
 
Vice versa Expresie din limba latina "pozitie inversa".
 
Vicii ascunse Defecte sau deficiente ale bunului vandut, inchiriat etc. sau ale produselor livrate ori lucrarilor executate, care existand in momentul predarii bunului, n-au fost cunoscute dobanditorului si nici nu puteau fi descoperite de el prin mijloa (...)
 
Viciu de consimtamant Situatie in care se pretinde ca acordul unei parti, al unei persoane fizice, a fost viciat in momentul incheierii unui inscris, a unui contract, iar fara vicierea consimtamantului, persoana nu ar fi semnat actul. Potrivit legii, viciile de (...)
 
Vide Expresie din limba latina "vezi" Utilizat in unele texte pentru a face referire la alte scrieri.
 
Videlicet Expresie din limba latina "adica", "ceea ce inseama" Prescurtare - viz.
 
VIES Sistem informatic de verificare a valabilitatii datelor de identificare TVA.
 
Vinculatie a marfurilor Pentru a atenua riscurile de neplata pe care le prezinta incaso-ul documentar, exista o veche practica de a fi expediate marfurile pe numele unei banci agreate de exportator. Mai rar se face expedierea pe adresa unui depozit situat la locul (...)
 
Vinovatie Starea subiectiva ce caracterizeaza pe autorul faptei ilicite in momentul incalcarii normelor de drept.
 
Violenta Din punctul de vedere al dreptului civil, acel viciu de consimtamant care consta in amenintarea unei persoane cu un rau care insufla acesteia o temere care o determina sa incheie un act juridic civil, pe care altfel nu l-ar fi incheiat. Dup (...)
 
Virament Plata fara numerar, transfer din contul platitorului in contul beneficiarului, operatiune efectuata de banca sau bancile celor doi detinatori de bani in cont. In fond, viramentul este un transfer de resurse din proprietatea unei unitati eco (...)
 
Viramente interne Reprezinta transferurile disponibilitatilor intre conturile de trezorerie.
 
Virtute officii Expresie din limba latina "datorita oficiului sau", "datorita postului sau".
 
Vis major Expresie din limba latina "forta superioara".
 
Viteza comerciala Indicator care reflecta viteza medie de deplasare a mijloacelor de transport, luand in considerare timpii de stationare de pe parcurs, determinati de operatiile de incarcare-descarcare sau de tehnologia de transport folosita (stationarea mi (...)
 
Viteza de circulatie a banilor lichizi Se determina ca raport intre banii lichizi plus valorile mobiliare comercializabile si pasivele curente.
 
Viteza de circulatie a marfurilor Indicator care reflecta timpul cat marfurile raman, in medie, in sfera de circulatie sub forma de stocuri pana in momentul desfacerii lor catre consumatori. Viteza de circulatie a marfurilor se exprima in zile si se calculeaza ca raport int (...)
 
Viteza de comunicatie Indicator care exprima viteza medie de deplasare a marfurilor, cu ajutorul raportului intre lungimea traseului, exprimata in kilometri, si timpul total folosit pentru parcurgerea acestuia, exprimat in ore, timp in care se includ si stationa (...)
 
Viteza de lucru Indicator care exprima volumul de marfuri manipulate (incarcate-descarcate) la punctele de incarcare-descarcare si transbordare, intr-o unitate de timp. Viteza de lucru se exprima in tone de marfa manipulata pe ora, schimb sau zi de exploat (...)
 
Viteza de mers In domeniul naval, indicator care reflecta distanta de transport exprimata in mile marine pe care o parcurge o nava intr-o unitate de timp (de obicei o ora sau o zi). Viteza de mers se stabileste prin calcule tehnico-economice, odata cu pro (...)
 
Viteza de recoltare Indicator care exprima cantitatea de produse sau suprafata recoltata intr-un anumit interval de timp (de regula o zi). Viteza de recoltare zilnica se stabileste impartind volumul total de recoltare la numarul de zile in care trebuie termina (...)
 
Viteza de rotatie (circulatie) a activelor circulante Numar de rotatii ale stocului mediu de active circulante (capital circulant) ce au loc pentru realizarea volumului desfacerilor (cifra de afaceri). Cu cat numarul de rotatii este mai mare, cu atat activitatea este mai eficienta, deoarece, c (...)
 
Viteza de rotatie (circulatie) a activelor imobilizate Viteza de rotatie (circulatie) a activelor imobilizate (VRAI) evalueaza eficacitatea managementului activelor imobilizate prin examinarea valorii cifrei de afaceri generate de o anumita cantitate de active imobilizate. VRAI = Cifra de aface (...)
 
Viteza de rotatie (circulatie) a activelor totale Viteza de rotatie (circulatie) a activelor totale (VRAT) = Cifra de afaceri / total active.
 
Viteza de rotatie (circulatie) a stocurilor Sinonim - viteza de rulaj a stocurilor. Indicator economico-financiar de activitate. Aproximeaza de cate ori stocul a fost rulat pe parcursul exercitiului financiar. Costul vanzarilor / Stocul mediu = Numar de ori. sau ca numar de zile de s (...)
 
Viteza de rotatie a activelor imobilizate Indicator economico-financiar de activitate. Evalueaza eficacitatea activelor imobilizate prin analiza cifrei de afaceri raportate la activele imobilizate. Cifra de afaceri / Active imobilizate
 
Viteza de rotatie a activelor totale Indicator economico-financiar de activitate. Cifra de afaceri / Total active
 
Viteza de rotatie a banilor Reprezinta numarul mediu de operatiuni de vanzare-cumparare si de plati pe care le mijloceste o unitate monetara (baneasca) intr-o anumita perioada de timp vezi definitia termenului: circulatia monetara.
 
Viteza de rotatie a creditelor-furnizor Indicator economico-financiar de activitate. Aproximeaza numarul de zile de creditare pe care persoana juridica il obtine de la furnizorii sai. In mod ideal ar trebui sa includa doar creditorii comerciali. (Sold mediu furnizori / Achizitii (...)
 
Viteza de rotatie a debitelor-clienti Indicator economico-financiar de activitate. Calculeaza eficacitatea persoanei juridice in colectarea creantelor sale. Exprima numarul de zile pana la data la care debitorii isi achita datoriile catre persoana juridica. (Sold mediu clienti (...)
 
Viteza de rotatie a dobanzii Se determina prin impartirea profitului obtinut inainte de plata dobanzii si a impozitului la valoarea dobanzii platite, spre a se vedea de cate ori profitul depaseste dobanda platita.
 
Viteza de rotatie a unui cont de creante Se determina ca raport intre valoarea vanzarilor pe credit si valoarea conturilor de creante. Prin aceasta se masoara de cate ori conturile de creante sunt vandute in decursul unui an.
 
Viteza de rulaj a stocurilor Acelasi lucru cu Viteza de rotatie (circulatie) a stocurilor.
 
Viteza liniei de productie in flux Parametru de proiectare, organizare si functionare a liniei, care caracterizeaza viteza cu care se deplaseaza produsele in spatiu si timp. Viteza liniei de productie in flux se determina ca raport intre distanta dintre centrele a doua produ (...)
 
Viteza tehnica Indicator care reflecta viteza medie de circulatie a mijloacelor de transport - exprimata in km/zi sau ora - fara a se tine seama de stationarile de pe parcurs pentru operatiile de incarcare-descarcare sau alte stationari determinate de teh (...)
 
Viva voce Expresie din limba latina "[prin] viu grai".
 
Vivos Expresie din limba latina "[persoanele] in viata".
 
Viz Expresie din limba latina Prescurtare pentru Videlicet.
 
Viza Mentiune scrisa facuta de catre o autoritate pe un document, pentru a-i da valabilitate, oficializare.
 
Vocatie succesorala Determinarea persoanelor indreptatite sa vina la mostenire.
 
Vointa Proces psihic care se manifesta prin actiuni constiente indreptate spre realizarea unor scopuri stabilite. Ea presupune efort si infrangerea greutatilor pentru realizarea scopului propus. Vointa sta la baza oricarui act exterior constient; (...)
 
Volatil Fluctuatie, schimbare extrem de rapida.
 
Volenti non fit injuria Expresie din limba latina "Nu poate exista injurie in cazul celor care au acceptat" Principiu conform caruia cel care a acceptat riscul unei pierderi nu poate pretinde acoperirea acesteia. Folosit si in contexte asemanatoare (spre exemplu, (...)
 
Vot In dreptul comercial, exprimare a opiniei membrilor unei societati comerciale (actionari, asociati) in legatura cu alegerea reprezentantilor lor in organele de conducere, precum si cu activitatea acestora si a societatii.
 
Vot deliberativ Vot al carui rezultat este obligatoriu.
 
Vrac Stare a marfurilor asezate in gramada, fara ambalaj.
 

Cautare

Cautare

 
  Cautati un termen anume de la litera V, sau poate o alta resursa utila de pe Contabilizat.ro?
  Va punem la dispozitie un motor de cautare, sustinut de Google:
 

Invitatie

Invitatie

 
  Ati descoperit in cadrul acestei pagini informatii utile pe care doriti sa le faceti cunoscute si prietenilor d-voastra? Este foarte simplu.
  Le puteti trimite linkul catre pagina curenta prin doua modalitati:
 
1. prin EMAIL (click aici).    2. prin YM (click aici).

Anunturi

Anunturi

 
 
 

resurse

resurse

 
 

Curs BNR

Curs BNR

 
USD 3.8002
EUR 4.6651
GBP 5.3438
CHF 3.9842
MDL 0.23
XAU 160.76
Afiseaza mai mult...
 
 

Formulare

Formulare

 
Contabilitate (128)
Contracte (1037)
Juridice (1085)
Management (420)
Afiseaza mai mult...
 
 

Cursuri Online

Cursuri Online

 
Contabilitate (37)
Ec generala (214)
Informatica ec (50)
Management (131)
Afiseaza mai mult...
 
 

Software

Software

 
Contabilitate (135)
Facturiere (63)
Gestiune (91)
Mijloace fixe (47)
Salarizare (103)
Afiseaza mai mult...
 
 

Carti Economie

Carti Economie

 
Contabilitate (52)
Marketing (45)
Finante (63)
Mass-Media (47)
Legislatie (56)
Management (42)
Dictionare (38)
Afiseaza mai mult...
 
 

Specialisti

Specialisti

 
CECCAR (4353)
ANEVAR (5480)
CAFR (4311)
CCF (5176)
Afiseaza mai mult...
 
 

Locuri de Munca

Locuri de Munca

 
Contabilitate (95)
Auditor (93)
Banci finante (89)
Marketing (92)
Legal juridic (94)
Secretariat (87)
Afiseaza mai mult...
 
 

Legislatie

Legislatie

 
Legi, coduri (71)
Hotarari (59)
Ordonante (33)
Alte resurse (21)
Afiseaza mai mult...
 
 

Programe

Programe

 
Declaratii (37)
Fise fiscale (9)
Situatii (86)
Ordine plata (4)
Afiseaza mai mult...
 
 

Revista presei

Revista presei

 
Economie (98)
Politica (73)
Actualitate (85)
Societate (92)
Financiar (92)
Juridic (71)
Business (94)
Afiseaza mai mult...
 
 

Francize

Francize

 
Alimentatie (81)
Retail (126)
Imobiliare (18)
Servicii (132)
Diverse (24)
Afiseaza mai mult...
 
 

Dictionar

Dictionar

 
(se incarca...)
Afiseaza mai mult...
 
 

Linkuri Utile

Linkuri Utile

 
Ministere (172)
Inst publice (52)
Europene (28)
Inst bancare (32)
Partide pol (31)
Ziare (1238)
Index firme (55)
Afiseaza mai mult...
 

S.C. DENUMIRE FIRMA S.R.L.

S.C. DENUMIRE FIRMA S.R.L.

 
 
Numar in Registrul Comertului: J29/309/2004, CUI: 16143635
Sediul social: Strada XYZ, Nr. X, Bl. Y, Ap. Z, Loc. XYZ
Mobil: (07..) NNN.NNN, Fix: (02..) NNN.NNN, Fax: (02..) NNN.NNN
Expert contabil: NUME, PRENUME, Membru CECCAR: NNNN / ZZ.LL.AAAA
Adresa de email: 
 
 

profil

profil

 
 

Alte Resurse

Alte Resurse

 
Stiri, Coduri Caen
Filiale Ceccar
Flux Rss

resurse

resurse

 
 
Servicii Prestate | Onorarii Practicate | Avantajele Colaborarii | Portofoliu Clienti | Recomandare | Contact | Harta
SpecialistiRecrutareCalculatorFormulareTrezoreriiLegislatieSoftwareDictionarFrancizePrograme
CursuriCeccarConturiLinkuriTipizatePresaCaenBNRCartiTVACalendarOcupatiiVenitFinanciare

Developed by IntelliSynaptics Software Development, hosted by ROMARG
Copyright © 2008 - 2018 Contabilizat.ro. All Rights Reserved.
Termeni | Confidentialitate | Promovare | Flux Rss | Site Map | Inscriere pe Contabilizat.ro

Reteaua IntelliSynaptics: Diplome Cursuri Referate | Produse Resigilate | Translatoare Bidirectionale
 

sus

sus

 
 
  

jos

jos

 

Profil

Profil

 
 • Prezentare
 • Contabilitate
 • Consultanta
 • Audit
 • Alte servicii
 • Onorarii
 • Avantaje
 • Clienti
 • Recomanda
 • Contact
 • Harta profil
 • profil

  profil