Contabilizat .ro (β)

Contabilizat .ro (β)

 

catalog dedicat specialistilor din domeniul financiar-contabil
ofera specialistilor posibilitatea de a crea profile de prezentare online
ofera vizitatorilor acces la catalogul de specialisti si la resurse conexe

catalog dedicat specialistilor din domeniul financiar-contabil
ofera specialistilor posibilitatea de a crea profile de prezentare online
ofera vizitatorilor acces la catalogul de specialisti si la resurse conexe

 
   

S.C. DENUMIRE FIRMA S.R.L.

S.C. DENUMIRE FIRMA S.R.L.

 

Expertiza contabila si servicii de consultanta
in domeniul financiar contabil, la cele mai mici preturi!

Expertiza contabila si servicii de consultanta
in domeniul financiar contabil, la cele mai mici preturi!

 

Servicii prestate in: JUDET1, JUDET2, JUDET3

Servicii prestate in: JUDET1, JUDET2, JUDET3

 
             

Contactati-ne cu incredere!

Contactati-ne cu incredere!

 

 
 

resurse

resurse

 

Specialisti

Specialisti

 

Legislatie

Legislatie

 

Cursuri

Cursuri

 

Presa

Presa

 

Recrutare

Recrutare

 

Software

Software

 

Ceccar

Ceccar

 

Caen

Caen

 

Calculator

Calculator

 

Dictionar

Dictionar

 

Conturi

Conturi

 

BNR

BNR

 

Formulare

Formulare

 

Francize

Francize

 

Linkuri

Linkuri

 

Carti

Carti

 

Trezorerii

Trezorerii

 

Programe

Programe

 

Tipizate

Tipizate

 

TVA

TVA

 

Financiare

Financiare

 

Calendar

Calendar

 

Ocupatii

Ocupatii

 

Venit

Venit

 

Cautare

Cautare

 
Afiseaza rezultatele!

cautare

cautare

 

Anunturi

Anunturi

 
 

Dictionar economic si financiar

Dictionar economic si financiar

 
Ne-am straduit sa va punem la dispozitie definitiile celor mai uzuali termeni cu specific financiar-contabil. Dictionarul contine peste 7.000 (!) de termeni si expresii definite, avand la baza lucrari si reviste de specialitate. O mare parte dintre termenii din lista de mai jos sunt definiti doar partial. Pentru a vizualiza explicatia integrala a termenului sau a expresiei respective, va trebui sa dati click pe ele. De asemenea, aveti posibilitatea de a accesa indexul alfabetic de la inceputul listei, pentru a filtra termenii si expresiile care incep cu o anumita litera.

Alegeti litera

Alegeti litera

 
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Termeni si expresii, litera U

Termeni si expresii, litera U

 
UAK Abreviere Cod monetar ISO pentru karbovanetz, moneda Ucrainei.
 
UCAAPI Unitatea Centrala de Armonizare pentru Auditul Public Intern (UCAAPI) este o structura distincta in cadrul Ministerului Finantelor Publice, constituita din compartimente de specialitate, in directa subordonare a ministrului finantelor publi (...)
 
Ucenic 1. Persona (tanara) care invata o meserie lucrand in productie sub indrumarea unui mester sau urmand o scoala profesionala. 2. Adept si continuator al unui savant, al unui filozof, al unui artist; incepator intr-o activitate; discipol.
 
UK SIC(2003) UK Standard Industrial Classification of Economic Activities 2003. Clasificarea Standardardelor Industriale ale Activitatilor Economice din Regatul Unit al Marii Britanii 2003.
 
Ultimo Termen bancar ce semnifica ultima zi a incheierii operatiunilor de lichidare lunara.
 
Ultimul intrat - primul iesit Abreviat - LIFO In contabilitate, potrivit metodei "ultimul intrat - primul iesit", bunurile iesite din gestiune se evalueaza la costul de achizitie (sau de productie) al ultimei intrari (lot). Pe masura epuizarii lotului, bunurile iesite d (...)
 
Ultra vires Expresie din limba latina "in afara puterilor", "in afara prerogativelor conferite" Opus - Intra vires.
 
 
Ultraj Insulta, calomnia ori amenintarea savarsita nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa, contra unui functionar care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitiul functiei.
 
Un singur debitor Orice persoana sau grup de persoane fizice si/sau juridice fata de care institutia de credit are o expunere si: care constituie, daca nu se dovedeste altfel, un singur risc, deoarece una dintre ele detine, direct sau indirect, controlul asu (...)
 
Unanimitate Acord, intelegere deplina (intre toti) cu privire la o idee, la un vot, o optiune etc.
 
UNCTAD Abreviere engleza - "United Nations Conference on Trade and Development" Conferinta Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare. Institutie fondata in 1964, la initiativa tarilor in curs de dezvoltare, avand ca obiect promovarea de negocie (...)
 
Unilateral 1. Care este indreptat intr-o singura directie. 2. Care este hotarat, efectuat de una singura dintre parti. 3. Care tine seama, vede, cunoaste numai un singur aspect, o singura latura a lucrurilor, a unui domeniu. 4. Care da nastere la obli (...)
 
Unitate de cont Etalon monetar in care agentii economici convin sa efectueze operatiile de decontare rezultate din relatiile lor de afaceri (alta decat moneda nationala). In contabilitate, operatiile ce se deruleaza se pot exprima in dublu etalon: in unita (...)
 
Unitate de cont institutionalizata Vezi Clauza multivalutara bazata pe un cos valutar institutionalizat (sau unitate de cont institutionalizata).
 
Unitate de esantionare Elementele individuale care constituie o populatie, spre exemplu foile de varsamant, inregistrarile de pe creditul extraselor de cont bancar, facturile vanzarilor sau soldurile debitorilor sau o unitate monetara.
 
 
Unitate de masura Marime fizica scalara fata de care se exprima toate marimile de aceeasi natura (cum ar fi kilogramul, litrul etc.).
 
Unitate economica Componenta a complexului economic national care contribuie la productia sociala si care functioneaza sub forma de intreprindere, companie, organizatie cooperatista, institut de cercetare de profil etc.
 
Unitate monetara Este strans legata de metalul folosit pentru baterea monedei si se caracterizeaza in urmatoarele elemente definitorii: valoare paritara paritate monetara.
 
Unitatea de inregistrare sau raportare In contextual organizarii unui sistem informational statistic la nivel national (1780 si la noi in 1859 de catre Dionisie Pop Martian), fiecare entitate cu personalitate juridica si gestiune proprie poate contribui la alimentarea bazei de d (...)
 
Unitatea statistica Adica fiecare element, manifestare sau concretizare a colectivitatii este o unitate statistica. Aceasta unitate este purtatoarea tuturor trasaturilor commune ale colectivitatii si se inregistreaza in timpul observarii statistice. functie de (...)
 
Unitatile administrativ-teritoriale Persoana juridica de drept public teritoriul tarii este organizat sub aspect administrativ in comune, orase si judete. Aceste unitati administrativ-teritoriale au calitatea de subiect de drept, ele pot fi titulare ale dreptului de proprieta (...)
 
Uniune economica Asociere intre doua sau mai multe state, reprezentand cea mai inalta forma de integrare economica. Presupune crearea uniunii vamale pentru circulatia libera a marfurilor, circulatia libera a capitalurilor, fortei de munca si serviciilor si (...)
 
Uniune monetara Intelegere intre doua sau mai multe tari, prin care se permite circulatia libera a valutelor lor nationale pe teritoriul oricareia dintre ele, sau prin care se prevede emiterea de moneda comuna.
 
Uniune vamala Asociatie de state, avand un teritoriu vamal unic, instituita libera circulatie a marfurilor intre ele si un tarif vamal unic in relatia cu tarile din afara uniunii.
 
Uno ictu Expresie din limba latina "Cu executare instantanee". Vezi Act cu executare dintr-o data.
 
 
Urmare imediata Element al laturii obiective a infractiunii, ce consta in rezultatul produs prin actiunea sau inactiunea infractionala si prin care fapta prevazuta de lege devine periculoasa. Rezultatul poate consta intr-o stare de pericol fara alte urmari (...)
 
Urmarire penala Faza a procesului penal prevazuta in art.200 si urm. Cod Procedura Penala. Urmarirea penala are ca obiect strangerea probelor necesare cu privire la existenta infractiunilor, la identificarea faptuitorilor si la stabilirea raspunderii acest (...)
 
Urmatorul intrat - primul iesit Abreviat - NIFO In contabilitate, potrivit acestzei metode, valorizarea iesirilor de stocuri se face la un pret anticipat (cost de inlocuire), care poate fi pretul ultimei facturi sau pretul estimativ al urmatoarei facturi, pentru stocurile (...)
 
USD Abreviere Cod monetar ISO pentru dolarul SUA.
 
Ut singuli Expresie din limba latina "in mod singular".
 
Utilitate publica Insusire care urmareste satisfacerea nemijlocita a nevoilor sau a intereselor publice (spre exemplu, servicii publice de electricitate, gaze, apa, telefon etc.).
 
Utilitatea economica Reprezinta satisfactia pe care o obtine un consumator dat, prin folosirea unei cantitati determinate dintr-un bun economic, in anumite conditii de loc si de timp.
 
Utilitatea marginala Este utilitatea aditionala, adica satisfactia pe care o aduce fiecare noua unitate consumata dintr-un bun economic.
 
Utilizarea lucrarilor auditorului intern Auditorul trebuie sa analizeze activitatile auditorului intern si incidentele potentiale asupra procedurilor de audit ale sale. Auditorul intern, facand parte din structurile intreprinderii, are printre obiectele sale examenul, evaluarea si (...)
 
Utilizarea lucrarilor unui alt auditor Standardul International de Audit (ISA) nr. 600 stabileste procedurile si principiile fundamentale si modalitatile lor de aplicare referitoare la utilizarea de catre un auditor, in cadrul unei misiuni de audit de baza, la o entitate a lucra (...)
 
Utilizarea lucrarilor unui expert Standardul International de Audit (ISA) nr.620 stabileste procedurile si principiile fundamentale si modalitatile lor de aplicare in cazul utilizarii lucrarilor unui expert ca si elemente probante. Prin expert se intelege o persoana sau un (...)
 
Utilizatori vizati Persoana, persoanele sau clasele de persoane pentru care practicianul intocmeste raportul de asigurare. Partea responsabila poate fi unul dintre utilizatorii vizati, dar nu si singurul.
 
Uz 1. In dreptul civil, acel drept real principal, esentialmente temporar, dezmembramant al dreptului de proprietate, care confera titularului sau atributele de posesie si folosinta asupra unui bun aflat in proprietatea altuia, dar numai in li (...)
 
Uz de fals Folosirea unui inscris oficial sau sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice.
 
Uzante Obicei comercial confirmat de o institutie competenta (spre exemplu, camera de comert) si declarat de catre aceasta drept obligatoriu sau recomandat. Conceptul de uzante cuprinde intreaga gama de acte sau fapte care se exprima pe teren cont (...)
 
Uzante comerciale uniforme internationale Reguli prin folosirea repetata a unor clauze contractuale, in armonie cu obiceiurile practicate in diverse centre comerciale si pe care practica comerciala internationala le-a pus in valoare operand o anumita standardizare si unificare a lo (...)
 
Uzante conventionale Acele uzante care se isi au originea in vointa contractantilor care au deplina libertate, in virtutea autonomiei de vointa, sa stabileasca potrivit aprecierii lor continutul contractului pe care l-au perfectat. Acest gen de uzante se formea (...)
 
Uzante de drept Acelasi lucru cu Uzante normative.
 
Uzante generale Acele uzante ce se disting prin faptul ca vizeaza ca domeniu de aplicare zona comertului in totalitatea ei, independent de orice criterii de departajare a acesteia in ramuri, activitati, profesiuni etc. Spre exemplu, uzanta potrivit careia, (...)
 
Uzante legale Acelasi lucru cu Uzante normative.
 
Uzante locale Acele uzante determinate pe baza criteriului geografic in sensul ca aplicarea lor este limitata la o anumita piata comerciala, localitate, port sau regiune etc.
 
Uzante normative Sinonime - uzante legale, uzante de drept Acele uzante care, tragandu-si forta juridica dintr-o jurisprudenta bine stabilita ce le confera autoritate proprie, dobandesc o putere similara normei de drept.
 
Uzante speciale Acele uzante care se grupeaza intr-o categorie aparte pe baza criteriului ce are in vedere obiectul contractelor de un anumit fel, ori al unei zone a activitatii comerciale; din aceasta categorie fac parte bunaoara uzantele statornicite in (...)
 
Uzina Veriga organizatorica, mare unitate industriala dotata cu utilaje, instalatii, masini, agregate etc. unde, prin folosirea diverselor procedee tehnice si a unor obiecte ale muncii, se produc mijloace de productie sau energie. Nu are personal (...)
 
Uzina-pilot Unitate fara personalitate juridica din structura de productie si conceptie a unor intreprinderi sau centrale industriale, in care se efectueaza experimente si se verifica, in conditii de productie, unele propuneri si concluzii ale cercetar (...)
 
Uzucapiune Sinonim - prescriptie achizitiva Un mod de dobandire a dreptului de proprietate sa a altui drept real asupra unui bun imobil prin posedarea acelui bun de catre o persoana in conditiile si termenele prevazute de lege.
 
Uzucapiune extratabulara Art.28 alin.1 din Legea 115/1938 pentru unificarea dispozitiilor privitoare la cartile funciare prevede ca posesorul unui bun imobil care l-a posedat, in conditiile legii, timp de 20 de ani de la moartea titularului dreptului de proprietate (...)
 
Uzucapiune prin convalescenta titlului Acelasi lucru cu Uzucapiune tabulara.
 
Uzucapiune tabulara Sinonim - uzucapiune prin convalescenta titlului Art.27 din Legea 115/1938 pentru unificarea dispozitiilor privitoare la cartile funciare prevede ca in cazul in care s-au inscris fara cauza legitima, adica pe baza unui titlu nevalabil, drep (...)
 
Uzufruct Drept real principal derivat, esentialmente temporar. Dreptul unei persoane (uzufructuar) de posesie si folosinta a unui bun care apartine altei persoane, cu obligatia de a conserva substanta bunului si de a le restitui proprietarului la in (...)
 
Uzul Se defineste ca fiind o practica indelungata, avand un anumit grad de vechime, repetabilitate si stabilitate, aplicandu-se unui numar nedefinit de comercianti, intr-un anumit domeniu de activitate comerciala si/sau intr-o anumita zona geogr (...)
 
Uzul de fals Conform art. 291Cod Penal, folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani cand inscrisul este oficial, si c (...)
 
Uzura Deteriorare a calitatii fizice sau actualizarii tehnologice a unui mijloc fix ca urmare a duratei sale de folosinta sau a trecerii timpului.
 

Cautare

Cautare

 
  Cautati un termen anume de la litera U, sau poate o alta resursa utila de pe Contabilizat.ro?
  Va punem la dispozitie un motor de cautare, sustinut de Google:
 

Invitatie

Invitatie

 
  Ati descoperit in cadrul acestei pagini informatii utile pe care doriti sa le faceti cunoscute si prietenilor d-voastra? Este foarte simplu.
  Le puteti trimite linkul catre pagina curenta prin doua modalitati:
 
1. prin EMAIL (click aici).    2. prin YM (click aici).

Anunturi

Anunturi

 
 
 

resurse

resurse

 
 

Curs BNR

Curs BNR

 
USD 3.7886
EUR 4.6606
GBP 5.3294
CHF 3.8902
MDL 0.23
XAU 163.24
Afiseaza mai mult...
 
 

Formulare

Formulare

 
Contabilitate (128)
Contracte (1037)
Juridice (1085)
Management (420)
Afiseaza mai mult...
 
 

Cursuri Online

Cursuri Online

 
Contabilitate (37)
Ec generala (214)
Informatica ec (50)
Management (131)
Afiseaza mai mult...
 
 

Software

Software

 
Contabilitate (135)
Facturiere (63)
Gestiune (91)
Mijloace fixe (47)
Salarizare (103)
Afiseaza mai mult...
 
 

Carti Economie

Carti Economie

 
Contabilitate (52)
Marketing (45)
Finante (63)
Mass-Media (47)
Legislatie (56)
Management (42)
Dictionare (38)
Afiseaza mai mult...
 
 

Specialisti

Specialisti

 
CECCAR (4353)
ANEVAR (5480)
CAFR (4311)
CCF (5176)
Afiseaza mai mult...
 
 

Locuri de Munca

Locuri de Munca

 
Contabilitate (95)
Auditor (93)
Banci finante (89)
Marketing (92)
Legal juridic (94)
Secretariat (87)
Afiseaza mai mult...
 
 

Legislatie

Legislatie

 
Legi, coduri (71)
Hotarari (59)
Ordonante (33)
Alte resurse (21)
Afiseaza mai mult...
 
 

Programe

Programe

 
Declaratii (37)
Fise fiscale (9)
Situatii (86)
Ordine plata (4)
Afiseaza mai mult...
 
 

Revista presei

Revista presei

 
Economie (98)
Politica (73)
Actualitate (85)
Societate (92)
Financiar (92)
Juridic (71)
Business (94)
Afiseaza mai mult...
 
 

Francize

Francize

 
Alimentatie (81)
Retail (126)
Imobiliare (18)
Servicii (132)
Diverse (24)
Afiseaza mai mult...
 
 

Dictionar

Dictionar

 
(se incarca...)
Afiseaza mai mult...
 
 

Linkuri Utile

Linkuri Utile

 
Ministere (172)
Inst publice (52)
Europene (28)
Inst bancare (32)
Partide pol (31)
Ziare (1238)
Index firme (55)
Afiseaza mai mult...
 

S.C. DENUMIRE FIRMA S.R.L.

S.C. DENUMIRE FIRMA S.R.L.

 
 
Numar in Registrul Comertului: J29/309/2004, CUI: 16143635
Sediul social: Strada XYZ, Nr. X, Bl. Y, Ap. Z, Loc. XYZ
Mobil: (07..) NNN.NNN, Fix: (02..) NNN.NNN, Fax: (02..) NNN.NNN
Expert contabil: NUME, PRENUME, Membru CECCAR: NNNN / ZZ.LL.AAAA
Adresa de email: 
 
 

profil

profil

 
 

Alte Resurse

Alte Resurse

 
Stiri, Coduri Caen
Filiale Ceccar
Flux Rss

resurse

resurse

 
 
Servicii Prestate | Onorarii Practicate | Avantajele Colaborarii | Portofoliu Clienti | Recomandare | Contact | Harta
SpecialistiRecrutareCalculatorFormulareTrezoreriiLegislatieSoftwareDictionarFrancizePrograme
CursuriCeccarConturiLinkuriTipizatePresaCaenBNRCartiTVACalendarOcupatiiVenitFinanciare

Developed by IntelliSynaptics Software Development, hosted by ROMARG
Copyright © 2008 - 2018 Contabilizat.ro. All Rights Reserved.
Termeni | Confidentialitate | Promovare | Flux Rss | Site Map | Inscriere pe Contabilizat.ro

Reteaua IntelliSynaptics: Diplome Cursuri Referate | Produse Resigilate | Translatoare Bidirectionale
 

sus

sus

 
 
  

jos

jos

 

Profil

Profil

 
 • Prezentare
 • Contabilitate
 • Consultanta
 • Audit
 • Alte servicii
 • Onorarii
 • Avantaje
 • Clienti
 • Recomanda
 • Contact
 • Harta profil
 • profil

  profil