Contabilizat .ro (β)

Contabilizat .ro (β)

 

catalog dedicat specialistilor din domeniul financiar-contabil
ofera specialistilor posibilitatea de a crea profile de prezentare online
ofera vizitatorilor acces la catalogul de specialisti si la resurse conexe

catalog dedicat specialistilor din domeniul financiar-contabil
ofera specialistilor posibilitatea de a crea profile de prezentare online
ofera vizitatorilor acces la catalogul de specialisti si la resurse conexe

 
   

S.C. DENUMIRE FIRMA S.R.L.

S.C. DENUMIRE FIRMA S.R.L.

 

Expertiza contabila si servicii de consultanta
in domeniul financiar contabil, la cele mai mici preturi!

Expertiza contabila si servicii de consultanta
in domeniul financiar contabil, la cele mai mici preturi!

 

Servicii prestate in: JUDET1, JUDET2, JUDET3

Servicii prestate in: JUDET1, JUDET2, JUDET3

 
             

Contactati-ne cu incredere!

Contactati-ne cu incredere!

 

 
 

resurse

resurse

 

Specialisti

Specialisti

 

Legislatie

Legislatie

 

Cursuri

Cursuri

 

Presa

Presa

 

Recrutare

Recrutare

 

Software

Software

 

Ceccar

Ceccar

 

Caen

Caen

 

Calculator

Calculator

 

Dictionar

Dictionar

 

Conturi

Conturi

 

BNR

BNR

 

Formulare

Formulare

 

Francize

Francize

 

Linkuri

Linkuri

 

Carti

Carti

 

Trezorerii

Trezorerii

 

Programe

Programe

 

Tipizate

Tipizate

 

TVA

TVA

 

Financiare

Financiare

 

Calendar

Calendar

 

Ocupatii

Ocupatii

 

Venit

Venit

 

Cautare

Cautare

 
Afiseaza rezultatele!

cautare

cautare

 

Anunturi

Anunturi

 
 

Dictionar economic si financiar

Dictionar economic si financiar

 
Ne-am straduit sa va punem la dispozitie definitiile celor mai uzuali termeni cu specific financiar-contabil. Dictionarul contine peste 7.000 (!) de termeni si expresii definite, avand la baza lucrari si reviste de specialitate. O mare parte dintre termenii din lista de mai jos sunt definiti doar partial. Pentru a vizualiza explicatia integrala a termenului sau a expresiei respective, va trebui sa dati click pe ele. De asemenea, aveti posibilitatea de a accesa indexul alfabetic de la inceputul listei, pentru a filtra termenii si expresiile care incep cu o anumita litera.

Alegeti litera

Alegeti litera

 
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Termeni si expresii, litera O

Termeni si expresii, litera O

 
Obtinerii unei certificari rezonabile Aceasta expresie are menirea de a informa utilizatorii raportului, ca auditorii nu ofera o asigurare absoluta privind imaginea fidela a situatiilor financiare, ca exista un anume risc asumat, chiar daca, opinia auditorului este fara rezerve (...)
 
Obicei comercial Procedeu traditional de abordare a unor probleme contractuale, sau de interpretare a unor termeni utilizati in comert. Obiceiurile comerciale sunt respectate, de obicei, de comerciantii dintr-o anumita ramura sau dintr-o anumita zona. Din p (...)
 
Obicei juridic Acelasi lucru cu Uzante.
 
Obiect al actului juridic civil Conduita partilor stabilita prin acel act sau, cu alte cuvinte actiunile ori inactiunile la care partile sunt indreptatite sau de care sunt tinute. Pentru a fi valabil, obiectul actului juridic civil trebuie sa indeplineasca urmatoarele con (...)
 
Obiect al muncii Lucru asupra caruia omul actioneaza in procesul muncii, prin intermediul uneltelor, pentru a-l transforma si adapta necesitatilor sale. Obiecte ale muncii pot fi bunuri ale naturii sau pot constitui rezultatul unui proces de munca anterior, (...)
 
Obiect al raportului juridic civil Actiunea sau inactiunea, adica conduita la care este indrituit subiectul activ si de care este tinut subiectul pasiv.
 
Obiect de inventar Bun cu o valoare mai mica decat limita prevazuta de lege pentru a fi considerata mijloc fix, indiferent de durata lui de serviciu sau cu o durata mai mica de un an, indiferent de valoarea sa, precum si bunurile asimilate acestuia.. Categori (...)
 
 
Obiectie Argument invocat de un partener de afaceri pentru a combate, in tot sau in parte, argumentatia prezentata de catre cel cu care negociaza, pentru a-l determina sa-si modifice punctul de vedere privind conditiile de contractare. Obiectiile po (...)
 
Obiectivele conducerii corporative A) comunicare necesara, suficienta si utila, permanenta intre constituentii interni;b) eficacitatea si eficienta activitatilor organizatiei in atingerea obiectivelor manageriale, masurate prin auditari interne si externe ale calitatiic) asi (...)
 
Obiectivele contabilitatii 1.Sa furnizeze informatiile necesare elaborarii planurilor si programele de activitate economica 2.Sa asigure urmarirea si controlul valoric al activitatilor desfasurate prin inregistrarea cronologica a operatiilor economico-financiare si p (...)
 
Obiectivele politicii monetare Obiectivul fundamental al politicii monetare este stabilitatea preturilor, la care se adauga limitarea (controlul) inflatiei si mentinerea valorii interne si externe a monedei nationale. Stabilitatea preturilor reprezinta in acelasi timp, u (...)
 
Obiectivitatea Auditorului financiar se realizeaza prin corectitudinea de care da dovada, eliminarea totala a unor serii de prejudecati care pot aparea intr-o misiune de audit, neacceptarea conflictelor de interese sau aparitia unor influente externe care (...)
 
Obiectivul situatiilor financiare Este de a furniza informatia despre pozitia financiara a intreprinderii, rezultatele (performanta) si modificarile pozitiei financiare ale intreprinderii. Toate aceste informatii satisfac necesitatile comune ale majoritatii utilizatorilor, (...)
 
Obiectul auditului financiar Are multiple valente, dar cea mai importanta o reprezinta notiunea de finalitate, ca rezultat al evaluarii organizarii si functionarii managementului unui sistem si a modului in care acesta isi duce la indeplinire obiectivele din misiunea a (...)
 
Obiectul dreptului comercial Se poate face in functie de optiunea legiuitorului pentru un anumit sistem in conceptia clasica exista doua concepte care permit determinarea acestuia: Sistemul subiectiv, potrivit caruia dreptul comercial este considerat ca avand obiect no (...)
 
 
Obiectul raportului juridic civil Se defineste ca fiind actiunea sau inactiunea la care are dreptul subiectul activ si la care este obligat subiectul pasiv.
 
Obligat de regres Acelasi lucru cu Debitor de regres.
 
Obligatia In sens larg este raportul juridic in continutul caruia intra dreptul subiectiv al creditorului, de a cere subiectului pasiv-debitor, de a face sau a nu face ceva, sub sanctiunea constrangerii. in sens restrans, obligatia este considerata a (...)
 
Obligatia alternativa Este cea al carei obiect consta in doua sau mai multe prestatii intre care una dintre parti are dreptul de a alege. exemplu, debitorul datoreaza un bun sau o suma de bani
 
Obligatia de mijloace Consta in datoria debitorului de a depune eforturi pentru a atinge un anumit rezultat. Daca rezultatul urmarit de parti nu este atins, aceasta nu inseamna automat ca debitorul este in culpa.
 
Obligatia facultativa Debitorul se obliga la o singura prestatie, cu facultatea pentru el de a executa o alta prestatie determinata. exemplu, debitorul se obliga sa execute o anumita lucrare, dar isi rezerva dreptul de a angaja pe altcineva sa o execute.
 
Obligatie 1. Datorie, angajament, indatorire. Obligatie morala 2. Raport juridic civil in temeiul caruia creditorul are dreptul de a pretinde debitorului sa-i dea, sa-i faca sau nu ceva. Un instrument de plata pe termen lung, adesea garantat mai degr (...)
 
Obligatie alternativa Acea obligatie care are ca obiect, inca de la nasterea ei, doua sau mai multe prestatii, din care debitorul este tinut sa execute numai una, la libera sa alegere.
 
Obligatie civila Sinonim - obligatie perfecta Acea obligatie a carei executare este garantata prin mijloace juridice ofensive pe care creditorul le poate utiliza cu concursul fortei de constrangere a statului in scopul realizarii dreptului sau de creanta, a (...)
 
Obligatie civila Prin o.c. se intelege indatorirea subiectului pasiv de a avea o anumita conduita corespunzatoare cerintei subiectului activ, conduita ce poate consta in a da, a face ceva sau a nu face ceva si care poate fi impusa la nevoie prin forta coerc (...)
 
 
Obligatie civila avortata Vezi Obligatie naturala.
 
Obligatie civila degenerata Vezi Obligatie naturala.
 
Obligatie comerciala Totalitatea raporturilor juridice pe care le are o societate si in care isi creeaza indatoriri. In principiu, orice raport juridic creeaza obligatii pentru ambele parti semnatare: una, de a livra marfa, cealalta de a achita contravaloarea m (...)
 
Obligatie conjuncta Acelasi lucru cu Obligatie divizibila.
 
Obligatie cu termen Acea obligatie a carei executare este amanata sau inceteaza pentru viitor la implinirea unui anumit termen; termenul este un eveniment viitor si sigur.
 
Obligatie de alta natura (decat obligatiile pecuniare) Vezi Obligatie pecuniara.
 
Obligatie de mijloace Sinonim - obligatie de prudenta si diligenta Acea obligatie in care debitorul are indatorirea de a pune in valoare toate mijloacele de care dispune si intreaga sa diligenta pentru a obtine un anumit rezultat, in favoarea creditorului. Debit (...)
 
Obligatie de prudenta si diligenta Acelasi lucru cu Obligatie de mijloace.
 
Obligatie de raport Vezi Raportul donatiilor.
 
Obligatie de rezultat Sinonim - obligatie determinata Acea obligatie in care obiectul si scopul urmarite de parti sunt bine precizate, debitorul obligandu-se ca prin actiunea sau inactiunea lui sa obtina un anumit rezultat in favoarea creditorului. Prestatia est (...)
 
Obligatie determinata Acelasi lucru cu Obligatie de rezultat.
 
Obligatie divizibila Sinonim - obligatie conjuncta Acel raport obligational cu pluralitate de subiecte intre care creanta si datoria se divid de plin drept. Fiecare creditor poate pretinde numai partea sa din creanta si fiecare debitor este obligat sa execute n (...)
 
Obligatie facultativa Acea obligatie care are ca obiect, la nastere, o singura prestatie, numai ca debitorul are dreptul de a se libera de datorie executant o alta prestatie determinata.
 
Obligatie imperfecta Acelasi lucru cu Obligatie naturala.
 
Obligatie in solidum Categoria obligatiilor in solidum se circumscrie numai la cazurile cand o persoana este chemata sa raspunda pentru prejudiciile cauzate prin fapta altuia, daca autorul faptei prejudiciabile a fost in culpa, precum si in cazul raspunderii pe (...)
 
Obligatie indivizibila In sens larg, obligatiile care au ca specific faptul ca trebuie sa fie executate nefractionat. In categoria obligatiilor indivizibile, in sens larg, sunt incluse: obligatiile indivizibile in sens restrans, obligatiile solidare si obligatiil (...)
 
Obligatie inzestrata cu actiune in justitie Vezi Obligatie civila.
 
Obligatie naturala Sinonim - obligatie imperfecta Acea obligatie pentru a carei executare creditorul nu are la dispozitie mijloace juridice ofensive. Cu alte cuvinte, el nu poate obtine sprijinul fortei de constrangere a statului pentru a-si realiza dreptul d (...)
 
Obligatie neafectata de modalitati Sinonim - obligatie pura si simpla In principiu, acel raport de obligatii care are un creditor si un debitor, iar obiectul consta intr-o singura prestatie.
 
Obligatie neinzestrata cu actiune in justitie Vezi Obligatie naturala.
 
Obligatie pecuniara Acea obligatie care are ca obiect prestatia de a da o suma de bani. Obligatiile care au ca obiect alte prestatii, decat aceea de a da o suma de bani, se numesc obligatii de alta natura.
 
Obligatie perfecta Acelasi lucru cu Obligatie civila.
 
Obligatie pura si simpla Acelasi lucru cu Obligatie neafectatata de modalitati.
 
Obligatie solidara Acel raport obligational cu pluralitate de subiecte care pretinta particularitatea ca oricare creditor solidar poate cere plata in intregime a datoriei sau oricare debitor solidar este tinut sa execute intreaga prestatie la care are dreptul (...)
 
Obligatie sub conditie Acea obligatie a carei fiinta sau existenta depinde de un eveniment viitor a carui realizare este nesigura.
 
Obligatii fiscale Obligatiile prevazute de Codul de procedura fiscala.
 
Obligatii opozabile tertilor Acelasi lucru cu Obligatii scriptae in rem.
 
Obligatii propter rem Sinonim - obligatii reale de a face Indatoriri sau sarcini reale care decurg din stapanirea unor bunuri si obliga numai in legatura cu acele bunuri. Fiind accesorii ale stapanirii unui anumit bun, ele se transmit o data cu bunul, fara a fi (...)
 
Obligatii reale Categorie juridica intermediara drepturilor reale si drepturilor de creanta, ce consta in anumite indatoriri, prevazute expres de lege sau stabilite prin contract, a caror existenta este determinata, de regula, de faptul stapanirii unui anu (...)
 
Obligatii reale de a face Acelasi lucru cu Obligatii propter rem.
 
Obligatii scriptae in rem Sinonim - obligatii opozabile tertilor Corespund unor drepturi de creanta si sunt, totodata, strand legate de stapanirea unor bunuri imobile de catre o alta persoana decat proprietarul lor. Vezi spre exemplu art.1441 Cod Civil. Vezi si Obli (...)
 
Obligatiile administratorului De a indeplini formalitatile necesare constituirii societatii; de a depune specimenul de semnatura cand a fost desemnat reprezentant al societatii; de a prelua si pastra documentele privind constituirea societatii (cand le-a preluat de la a (...)
 
Obligatiile cenzorilor De a supraveghea gestiunea societatii, sa verifice daca bilantul si contul de profit si pierderi sunt legal intocmite si in concordanta cu registrele; de a verifica daca registrele sunt regulat tinute si daca evaluarea patrimoniului s-a fac (...)
 
Obligatiile comisionarului Comisionarul este obligat sa respecte dispozitiile date de comitent, in limita puterilor conferite. In mod exceptional in contractul de comision se poate stipula o obligatie de garantie a executarii contractului din partea comisionarului su (...)
 
Obligatiile comitentului Sa plateasca comisionul cuvenit comisionarului - aceasta obligatie curge din momentul in care comisionarul a incheiat acte juridice cu terti, chiar daca nu au fost executate inca obligatiile rezultate din actele juridice incheiate. sa resti (...)
 
Obligatiile consignantului Sa predea consignatarului bunurile mobile care urmeaza sa fie vandute sa restituie cheltuielile facute de consignatar cu ocazia indeplinirii insarcinarii primite - prin cheltuieli trebuie intelese sume de bani pentru conservarea, desfacerea (...)
 
Obligatiile consignatarului Sa ia toate masurile necesare pentru pastrarea si conservarea bunurilor primite In vederea identificarii bunurilor date in consignatie, acestea trebuie pastrate in ambalajele lor originale si conservate intacte etichetele, marcile si orice (...)
 
Obligatiile etice ale expertilor contabili si contabililor autorizati, salariati Sa aiba o conduita morala si profesionala corespunzatoare functiei si postului care il detine sa respecte sistemul relational de subordonare impus prin ROI ( regulament de organizare interioara ) si ROF ( regulament de organizare si functio (...)
 
Obligatiile mandantului Sa puna la dispozitia mandatarului mijloacele necesare pentru executarea mandatului (articolul 385 Cod comercial) este tinut de obligatia de plata a remuneratiei convenite sa restituie cheltuielile facute de mandatar pentru executarea manda (...)
 
Obligatiile mandatarului Sa execute insarcinarea primita cu diligenta unui bun comerciant, ca si cum ar fi afacerile sale sa arate tertilor imputernicirea sa (articolul 384 Cod comercial) sa incunostiinteze fara intarziere pe mandant despre executarea mandatului sa (...)
 
Obligatiile reale Sunt cele strans legate de exercitiul unui drept real. exemplu, obligatia titularului dreptului de proprietate a unui teren agricol de a-l cultiva. O asemenea obligatie revine oricarei persoane care dobandeste bunul respectiv.
 
Obligatiune Un instrument financiar purtator de dobanda, emis de guvern, de societati comerciale pe actiuni sau de alte organizatii si institutii, si vandut investitorilor in scopul acumularii de capital. Valoare mobiliara, titlu de creanta reprezentat (...)
 
Obligatiune bazata pe marfuri Obligatiune a carei dobanda sau valoare nominala este legata de pretul unei marfi determinate.
 
Obligatiune bullet Obligatiune cu scadenta fixa, care in perioada de maturizare nu poate sa fie rambursata cu anticipatie si nici amortizata cu anticipatie.
 
Obligatiune comunala Obligatiune emisa de primarii urbane sau locale pentru constituirea de imprumuturi necesare investitiilor in infrastructura locala sau pentru acoperirea unor utilitati si servicii temporare.
 
Obligatiune convertibila Obligatiune care poate fi schimbata in anumite conditii, cu un alt titlu, in general, cu o actiune sau un bon de participare, conform unei paritati si in termenele prevazute in contractele de emisiune. Pretul de conversiune se stabileste la (...)
 
Obligatiune cu bon de subscriere Obligatiuni ce grupeaza, in fapt, doua produse financiare: - pe de o parte, o obligatiune ordinara si, - pe de alta parte, un bon de subscriere de actiune sau de obligatiune.
 
Obligatiune cu cupon detasabil Obligatiune purtatoare de taloane cu cupoane detasabile care pot fi decupate si vandute separat.
 
Obligatiune cu dobanda variabila Obligatiune pe termen scurt, tipica pietei euro, care este purtatoare de dobanda variabila (cupon variabila). Aceasta dobanda variaza in functie de flotarea dobanzii de referinta, ca de exemplu in functie de dobanda LIBOR. De regula, reajus (...)
 
Obligatiune cu fond de rascumparare In cazul unei asemenea obligatiuni, emitentul se obliga sa alimenteze, la anumite date, un fond din care se vor rambursa la maturizare obligatiunile respective.
 
Obligatiune cu garantie aditionala In cazul acestui tip de obligatiune, imprumutatul emitent al obligatiunii se angajeaza fata de investitor sa-i furnizeze o garantie de acoperire a pierderii rezultate din deprecierea obligatiunii.
 
Obligatiune cu nivel ridicat de randament Acelasi lucru cu Obligatiune cu risc mare.
 
Obligatiune cu optiune Sinonim - certificat cu optiune Obligatiune insotita de un drept de a subscrie, intr-o perioada data si la un pret fixat dinainte, sub forma unei actiuni, a unui bon de participare etc., al societatii care emite imprumutul sau al unei socie (...)
 
Obligatiune cu risc mare Sinonim - Obligatiune cu nivel ridicat de randament Obligatiune ce este utilizata in finantarea unei fuziuni de cosietati comerciale, cu dobanda mare, taragatoare, dar cu risc tot atat de mare de nerambursare si de neplata a dobanzii.
 
Obligatiune de casa Obligatiune emisa pe termen mediu de rambursare (3-8 ani), de catre banca, in functie de nevoile sale. In unele tari creditele pentru export se finanteaza in acest mod.
 
Obligatiune de rang posterior Obligatiune care permite creditelor sa-si exercite drepturile in caz de faliment al debitorilor, numai dupa satisfacerea altor creditori.
 
Obligatiune de stat Valori mobiliare emise de catre autoritatile publice reprezentand creante asupra statului.
 
Obligatiune externa Titlu de credit emis de un imprumutat care este de alta nationalitate decat a tarii pe teritoriul careia functioneaza piata capitalului si unde se emit titlurile. Obligatiunile externe sunt ierarhizate in functie de certitudinea platii doba (...)
 
Obligatiune guvernamentala Obligatiuni emise de guverne, avand ca scop echilibarea bugetului in caz de necesitate extrema, precum si realizarea de mari investitii de interes national.
 
Obligatiune indexata Obligatiune a carei dobanda si/sau pret de rambursare variaza in functie de un anumit indice luat ca baza de indexare. Ofera creditorilor garantie impotriva deprecierii monetare, inflatiei si are caracter stimulativ. Pentru emitentul de ase (...)
 
Obligatiune ipotecara Obligatiune prin care imprumutul este garantat cu ipoteca pe toate activele imobiliare ale emitentului, fara a se specifica un activ imobiliar determinat.
 
Obligatiune la purtator Obligatiune individualizata printr-un numar al obligatiei (emisiei) si seria obligatiunii, si care confera drepturi persoanei care o detine. Nu contine numele titularului (investitorului), iar transmiterea se face prin simpla traditiune (in (...)
 
Obligatiune municipala Obligatiune emisa de municipii pentru atragerea de imprumuturi publice necesare dezvoltarii infrastructurii utilitare de interes public in marile centre urbanistice.
 
Obligatiune nominativa Sinonim - Obligatiune nominala Obligatiune individualizata prin inscrierea pe ea a numelui detinatorului si a emitentului. Transmiterea lor se face prin cesiune de creanta.
 
Obligatiune participativa Obligatiune pentru care o parte din ceea ce se plateste posesorului sau, si anume partea variabila este in functie de anumite rezultate ale firmei emitente.
 
Obligatiune rambursabila in actiuni Obligatiuni ce, in loc sa fie rambursate in numerar, sunt rambursate in actiuni.
 
Obligatiune restrictiva Obligatiune cu clauza speciala, potrivit careia emitentul se angajeaza sa nu contracteze imprumuturi aditionale pentru acelasi obiectiv, in vederea protejarii intereselor investitorului, intrucat suplimentarea cererii de imprumut pentru ace (...)
 
Obligatiune retractabila Acelasi lucru cu Obligatiune revocabila.
 
Obligatiune revocabila Sinonim - Obligatiune retractabila. Obligatiune care poate fi rascumparata (retrasa din circulatie) de catre emitent inainte de data maturizarii. Aceasta contine clauze pentru protejarea intereselor emitentului, dar si clauze pentru proteja (...)
 
Obligatiune schimbabila Obligatiune ce lasa detinatorului posibilitatea sa schimbe titlul sau obligatar contra unei actiuni la o scadenta determinata in momentul contractului de emisiune.
 
Obligatiune vivanta Obligatiunile neamortizate inca integral.
 
Obligatiunile Sunt titluri de credit negociabile catre public, de regula, prin intermediul unor institutii financiare. Aceste imprumuturi sunt divizate in parti egale rambursabile la termen esalonat si purtatoare de dobanzi. sunt titluri de credit emise (...)
 
Obligatiunile cotate si necotate Reprezinta titluri negociabile ce confera intreprinderii o creanta asupra emitentului.
 
Obligatiunile proprii emise si rascumparate Reprezinta parti din imprumuturi obligatare rascumparate la scadenta sau inainte, in vederea anularii lor.
 
Obligo 1. Datoria, obligatia rezultata din polita. 2. Registre bancare in care se evidentiaza datoriile totale ale persoanelor fata de banca, rezultate din polite.
 
Observarea Consta in urmarirea unui proces / proceduri ce se efectueaza de catre altii, cum ar fi (de exemplu) observarea inventarierii stocurilor efectuata de catre personalul entitatii, sau a realizarilor activitatilor de control. furnizeaza probe d (...)
 
Observarea fizica Este mijlocul cel mai eficace de verificare a existentei unui activ, insa ea nu aduce decat o parte din elementele probante necesare auditorului, si anume numai existenta bunului respectiv. Celelalte elemente probante ca: proprietatea asupr (...)
 
Observarea statistica Este prima etapa a cercetarii statistice. consta in culegerea de date (informatii) dupa o anumita metodologie pentru toate unitatile colectivitatii cercetate. scopul observarii este comun cu cel al cercetarii statistice, in sensul cunoaster (...)
 
Ocupatie Specialitatea (calificarea) exercitata efectiv la locul de munca.
 
OECD Abreviere engleza - "Organisation for Economic Co-operation and Development" Organizatia de Cooperare si dezvoltare Economica.
 
Oferta 1. Cantitatea dintr-un bun economic, factor de productie etc., care, intr-o perioada determinata si la un anumit pret unitar, este disponibila pentru vanzare. Oferta individuala este reprezentata de un barem care cuprinde cantitatea pe care (...)
 
Oferta Se defineste ca fiind cantitatea dintr-un bun economic care poate fi vanduta in conditiile pretului existent.
 
Oferta de a contracta Incheierea contractului incepe cu propunerea de a contracta, numita oferta sau policitatiune. Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca oferta: trebuie sa fie ferma: ofertantul nu are posibilitatea de a o modifica sau retracta; trebuie (...)
 
Oferta de munca Este formata din munca pe care o pot depune membrii societatii in conditii salariale.
 
Oferta efectiva Oferta ce contine toate elementele unui contract (obiect, pret, termen de livrare etc.), astfel incat acceptarea intocmai de catre beneficiar sa aiba valoarea unui contract incheiat.
 
Oferta ferma Oferta de marfuri sau de servicii prin care furnizorul stabileste propuneri concrete de livrare (cantitati fixe, termene precise de livrare etc.), pe baza carora se intocmeste contractul de vanzare-cumparare. Pentru a putea fi considerata o (...)
 
Oferta ferma sub incidenta teoriei emisiei Oferta individuala a carei acceptare este considerata valabila din momentul in care destinatarul a expediat-o prin scrisoare, fax, telegrama, telex. Teoria emisiei este insusita pe linia ONU si de legislatia unro tari precum Franta, Marea B (...)
 
Oferta ferma sub incidenta teoriei receptiei Oferta individuala a carei acceptare este considerata valabila din momentul in care ofertantul a primit acceptarea. Este insusita de un numar restrans de tari (Germania, Romania, Elvetia, Austria etc. Vezi si Oferta ferma sub incidenta teor (...)
 
Oferta generala Oferta adresata marelui public, usb forma de circulara, cu un pronuntat caracter de publicitate sau materializata prin difuzarea de cataloage, brosuri, prospecte, pliante. Indeplineste doua functii: - de publicitate; - de propunere orientat (...)
 
Oferta individuala Oferta adresata cumparatorului potential, de regula persoana juridica, care contine clauze contractuale angajatorii referitoare la: - numele ofertantului; - numele destinatarului; - marfa sau serviciile oferite sub aspect cantitativ si cali (...)
 
Oferta irevocabila Oferta individuala care nu poate fi retrasa decat daca revocarea ei s-a facut inainte de a fi acceptata. In practica revocarea ofgertei ferme se poate face numai in doua situatii: - retractarea ajunge la destinatar inainte sau concomitent c (...)
 
Oferta publica Procedeu prin care o societate comerciala propune in mod public actionarilor unei alte societati, pe care doreste sa o controleze, sa rascumpere sau sa schimbe actiunile lor cu cele ale societatii care a lansat oferta.
 
Oferta reala de plata Procedura prin care debitorul se elibereaza de obligatie, somandu-l pe creditorul care nu vrea sa primeasca executarea, sa o accepte si depunand lucrul care formeaza obiectul obligatiei la Casa de Depuneri si Consemnatiuni.
 
Oferta revocabila Oferta individuala lansata sub rezerva retractarii ei de catre ofertant in oricare moment al perioadei de valabilitate.
 
Off-shore Termen preluat din limba engleza cu semnificatia de "in afara jurisdictiei unei tari determinate".
 
Offsetting Acelasi lucru cu Compensatie bazata pe coproductie si cooperare.
 
OHG Abreviere germana - "Offene Handels Gesellschaft" Societate comerciala deschisa (societate in nume colectiv).
 
Oligopol Structura (sistem) de piata in care un numar mic de firme mari asigura cea mai mare parte a ofertei unui anumit bun, acesta fiind solicitat de numerosi cumparatori (consumatori). Numarul de vanzatori este suficient de mic, iar puterea econo (...)
 
Oligopson Forma a pietei cu concurenta imperfecta unde (cand) un numar mic de firme mari cumpara (cer) cea mai mare parte a unei anumite marfi, aceasta fiind oferita de mai multi producatori-ofertanti. Numarul de solicitanti este suficient de mic, ia (...)
 
Olograf (despre testamente) scris in intregime de mana testatorului. Vezi si Testament olograf.
 
Omisiune vadita Lipsa unor elemente ale actului juridic a caror incorporare in cuprinsul sau este rezultatul unei evidente neglijente. Spre exemplu, nearatarea uneia dintre partile ce participa la semnarea unui contract..
 
Omogenitatea populatiei Daca populatia statistica este omogena respectiv elementele care o formeaza au caracteristici asemanatoare, aceasta poate fi analizata (testata) cu ajutorul unui esantion de dimensiuni mai mici;.
 
Omologa A accepta oficial un tip de produs si a aproba producerea lui in serie (spre exemplu un utilaj).
 
OMPI Abreviere franceza - "Organisation Mondiale de la Propriete Intellectuelle" Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale. Acelasi lucru cu WIPO.
 
Oneros (despre contracte, conventii etc.) care impune cuiva sarcini; impovarator, dezavantajos; necistit; scump Vezi si Act cu titlu oneros.
 
Onorariu Suma de bani reprezentand contravaloarea unui serviciu prestat (consultanta juridica, financiara, comisionariat etc.).
 
Onorariu conditionat Este sub forma de cota procentuala in situatia in care sunt autorizate prin statut sau impuse de organisme profesionale pentru anumite servicii profesionale.
 
Onorariu profesional Implica o corecta evaluare a serviciilor derulate in beneficiul clientului, tinand cont de :a) serviciul profesional solicitat;b) nivelul de pregatire si experienta necesara persoanelor angajate in derularea serviciilor profesionale;c) fond (...)
 
ONUDI Abreviere franceza - "Organisation des Nations Unies pour le Developpement Industrielle" Organizatia Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Industriala.
 
OPEC Abreviere engleza - "Organization of Petroleum Exporting Countries" Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol.
 
Opera colectiva Vezi Drept de autor.
 
Opera comuna Vezi Drept de autor.
 
Opera derivata Vezi Drept de autor.
 
Opera originala Vezi Drept de autor.
 
Opera vie Acelasi lucru cu Carena.
 
Operare in pool Vezi Contract de operare in pool.
 
Operatie de casa Operatie bancara si a agentilor economici de primire si eliberare a numerarului.
 
Operatie de munca Parte a procesului de munca de a carei efectuare raspunde un executant, pe un loc de munca, in cadrul unei tehnologii. Operatia de munca, ce se caracterizeaza prin unitatea executantului si a locului de munca, nu coincide, intotdeauna cu op (...)
 
Operatie de scont Mijloc juridic si de tehnica bancara prin care, ca urmare a unui gir intre beneficiarul unei cambii neajunse la scadenta si banca, aceasta din urma plateste celui dintai suma prevazuta in cambie, diminuata cu valoarea dobanzilor ce s-ar fi (...)
 
Operatie tehnologica Parte componenta a unui proces tehnologic care consta in actiuni de natura fizico-mecanica, chimica sau biologica, asupra obiectelor muncii, in vederea schimbarii formei, structurii, dimensiunilor, proprietatilor sau dispunerii spatiale ale (...)
 
Operatiile de exploatare Au ca obiect achizitionarea - productia - vanzarea de bunuri, sub forma de "produse", achizitionarea - revanzarea de "marfuri". In sfera operatiilor de exploatare se includ si datoriile - creantele fata de terte persoane,generate de cumpara (...)
 
Operatiile de finantare Vizeaza crearea resurselor de finantare a imobilizarilor. Ele pot proveni din aportulde capital propriu realizat de proprietar si din fondurile furnizate de terte persoane in raport cu patrimoniul intreprinderii.
 
Operatiile de investitie Au ca obiect alocarea sau utilizarea surselor de finantare pentru procurarea bunurilor, activelor de folosinta indelungata (pe un termen mai mare de un an) denumite imobilizari.
 
Operatiune fictiva Disimularea realitatii prin crearea aparentei existentei unei operatiuni care in fapt nu exista.
 
Operatiuni contractuale complexe Acelasi lucru cu Contract complex.
 
Operatiuni de open-market Constituie principalul instrument de control monetar in tarile dezvoltate avantaje: ofera o flexibilitate sporita, din punct de vedere al volumului operatiilor de politica monetara initiate de banca centrala; permit stabilirea unor relatii (...)
 
Operatiuni de viramente interne Reprezinta viramentele de disponibilitati dintr-un cont de trezorerie in alt cont de trezorerie sau, mai general, a operatiunilot care trebuie sa faca obiectul unei inregistrari in mai multe registre auxiliare. Aceste operatiuni sunt inregi (...)
 
Operatiunile de banca Constau in: depozite de sume de bani sau de titluri, acordare de credite, operatiuni asupra titlurilor de credit, efectuare de plati etc. si se realizeaza de catre Banca Nationala a Romaniei si de catre bancile comerciale.
 
Operatiunile de barter Barterul - este o compensatie particulara, care se realizeaza intre firme din 2 tari, fiecare partener aparand atat in calitate de exportator, cat si de importator, valorile celor 2 partizi de marfuri sunt egale, compensandu-se reciproc. pa (...)
 
Operatiunile de leasing Sunt acele operatiuni prin care o parte, denumita locator/finantator, transmite pentru o perioada determinata dreptul de folosinta asupra unui bun al carui proprietar este, celeilalte parti, denumita utilizator, la solicitarea acestuia, con (...)
 
Operatiunile de mijlocire in afaceri Reprezinta un fapt de comert conex sau accesoriu pentru ca mijlocitorul aduce in fata pe partenerii de afaceri si, datorita priceperii si efortului intermediarului, se incheie un act juridic comercial intre acestia; de exemplu: o vanzare cu (...)
 
Operatiunile de schimb Sunt operatiunile de schimb de moneda sau bilete de banca nationala sau straine, precum si operatiuni referitoare la transmiterea de fonduri. Ele sunt efectuate atat in cadrul bancilor comerciale, dar si al caselor de schimb valutar.
 
Opinii in audit Aportul auditorului contine o exprimare clara, in scris, a opiniei asupra situatiilor financiare. O opinie fara rezerve este exprimata atunci cand auditorul ajunge la concluzia ca situatiile financiare ofera o imagine fidela si reala sau su (...)
 
Opiniile si recomandarile Sunt masuri legale ce permit institutiilor Uniunii Europene sa-si prezinte punctele de vedere in fata statelor membre sau chiar a persoanelor fizice sau juridice, fara ca acestea sa fie obligate sa se conformeze solutiei propuse de administ (...)
 
Oportunitatea informatiei Reprezinta calitatea informatiei de a fi disponibila la momentul in care este solicitata si se masoara prin parametrul "timp". In raport cu aceasta caliate se evidentiaza procesul de "imbatranire" a informatiei. Pentru a reduce la minim ace (...)
 
Opozabilitatea Inseamna posibilitatea de a opune. O obligatie este opozabila unei persoane daca persoana respectiva este constransa sa o execute. Regula consta in aceea ca o obligatie este opozabila numai partilor raportului juridic. Aceasta inseamna ca i (...)
 
Opozitie Manifestarea de vointa care are ca scop sa impiedice indeplinirea unui act juridic sau sa impuna anumite conditii acestei indepliniri. Astfel, poate exista opozitie la incheierea unei casatorii (impedimente legale) sau cand are loc impartea (...)
 
Opozitie la plata Interventia pe care o face o persoana indreptatita de lege la un anumit debitor, punandu-i in vedere sa nu efectueze plata, fara prezenta sa ori fara consimtamantul sau. Efectul consta in aceea ca debitorul respectiv este obligat sa se abti (...)
 
Optimizarea trezoreriei Are la baza trei principii:- utilizarea judicioasa a creditelor, in functie de costul acestora;- promovarea unei tehnici adecvate de plasament a excedentelor de trezorerie;- evitarea, pe cat posibil, a unor costuri creditoare (care se remun (...)
 
Optiune Call Acelasi lucru cu Optiune de cumparare.
 
Optiune de cumparare Sinonim - Optiune Call Optiunea pe piata bursiera prin care o persoana isi cumpara dreptul de a se declara cumparator sau de a renunta la tranzactie. Sunt de remarcat doua caracteristici: - cumparatorul optiunii are posibilitatea ca in peri (...)
 
Optiune de cumparare pe piata bursei in afara banilor Optiunea cu pierdere, deoarece pretul de exercitare este mai mare decat pretul curent al activului suport (adiacent). Aceasta marfa merita sa fie exercitata numai in momentul in care aduce venit. Daca nu aduce venit este anulata, riscul, re (...)
 
Optiune de cumparare pe piata bursei in bani Optiune care are pretul de exercitare mai mic decat pretul curent al activului suport (adiacent). Este o optiune cu venit, care merita sa fie exercitata imediat. detinatorul ei insa, nu o exercita decat in momentul conjunctural considerat o (...)
 
Optiune de cumparare pe piata bursei la paritate Optiunea fara venit si fara pierdere, care nu merita sa fie exercitata imediat, deoarece pretul de exercitare este egal cu pretul curent al activului suport (adiacent). Detinatorul ei asteapta momentul conjunctural pozitiv, cand pretul de e (...)
 
Optiune de vanzare Sinonim - Optiune Put Optiune prin care o persoana isi cumpara de la o alta persoana pe piata bursei dreptul de a se declara vanzator sau de a renunta la tranzactie. Cumparatorul optiunii are posibilitatea ca in perioada pana la scadenta sa (...)
 
Optiune de vanzare pe piata bursei in afara banilor Optiune cu pierdere, pretul de exercitare fiind mai mic decat pretul curent al activului suport, de aceea nu merita sa fie exercitata imediat, ci numai in perioada pana la scadenta inmomentul de conjunctura favorabila. O eventuala conjunctu (...)
 
Optiune de vanzare pe piata bursei in bani Optiune cu venit, care merita sa fie exercitata imediat, deoarece pretul de exercitare este mai mare decat pretul curent al activului suport. Detinatorul ei o exercita numai in momentul de conjunctura apreciata ca optima. Pierderea rezultat (...)
 
Optiune de vanzare pe piata bursei la paritate Optiunea care nu aduce nici un venit si nici pierdere, de aceea nu merita sa fie exercitata imediat, deoarece pretul de exercitare este egal cu pretul curent al activului suport. Detinatorul ei asteapta o conjunctura favorabila, cand pretul (...)
 
Optiune negociabila Optiunea negociabila pe piata bursei consta in dreptul pe care si-l cumpara o persoana de la o alta persoana, contra unui pret denumit prima, cu posibilitatea de a opta, in relatia cu acea persoana, pentru cumpararea sau vanzarea unui activ (...)
 
Optiune Put Acelasi lucru cu Optiune de vanzare.
 
Optiune sintetica Optiune rezultata din combinari, pe piata bursei, de optiuni de vanzare si de cumparare de active la termen.
 
Optiune spreading Optiune pe diferenta de pret ce consta in vanzarea si cumpararea concomitenta de optiuni diferite, urmarindu-se spreading-ul (diferenta de pret). Se disting: a) optiune cu spread vertical - cand optiunile vandute si cele cumparate au pretur (...)
 
Oralitate Regula specifica fazei de judecata, prevazuta in art.289 Cod Procedura Penala. In temeiul acestei reguli partile (inculpatul, partea vatamata, partea civila, partea responsabila civilmente) precum si ceilalti participanti in procesul penal, (...)
 
Orbiter dicta Expresie din limba latina "lucruri spuse in trecere", "lucruri neesentiale spuse".
 
Ordin de deplasare (delegatie) Formular tipizat fara regim special. (Cod 14-5-4) Formular care justifica deplasarea in interes de serviciu a unei persoane, intr-o alta localitate. Format A5, tiparit pe ambele fete, in blocuri a 100 de file. Serveste ca: - dispozitie catr (...)
 
Ordin de deplasare (delegatie) in strainatate Formular tipizat fara regim special. (transporturi internationale - Cod 14-5-4/a) Format A5, tiparit pe ambele fete, in blocuri a 100 de file. Serveste ca: - dispozitie catre conducatorii auto sa efectueze transporturi in strainatate cu aut (...)
 
Ordin de imbarcare Document intocmit de incarcator, birou de navigatie sau agentie maritima, care cuprinde informatiile necesare privind: - natura marfii; - ambalajul; - numarul de colete, pachete, cu greutatea si volumul lor; - marcile de identificare; - por (...)
 
Ordin de incasare Document pe baza caruia se dispune primirea unei sume de bani prin casierie de la persoane fizice.
 
Ordin de plata Titlu de credit emis de posesorul unui cont bancar (ordinator), adresat bancii care gestioneaza depozitul bancar respectiv, prin care titularul contului solicita bancii sa plateasca o anumita suma de bani unei alte persoane, denumita benefi (...)
 
Ordin de serviciu Dispozitie scrisa data de conducerea unei unitati prin care se cere uneia sau mai multor persoane salariate sa efectueze anumite actiuni, pe o perioada determinata, necesare bunului mers al activitatii de ansamblu a unitatii economico-socia (...)
 
Ordin de virament Modalitate de plata potrivit careia banca efectueaza din contul titularului, din initiativa si in concordanta cu dispozitiile acestuia, diverse plati catre beneficiari.
 
Ordine de drept Stare a relatiilor care se statorniceste ca urmare a respectarii stricte a prevederilor legale de catre toti cetatenii si organele statului si este asigurata de lege.
 
Ordine de zi Program care stabileste problemele si succesiuneain care acestea urmeaza sa fie dezbatute intr-o adresare, sedinta etc. Ordinea de zi nu trebuie sa fie prea incarcata, pentru a nu ingreuna rezolvarea temeinica a problemelor. Sucesiunea prob (...)
 
Ordine publica Din punctul de vedere al dreptului civil, toate dispozitiile imperative ale dreptului public si ale dreptului privat prin care se apara institutiile si valorile de baza ale societatii, se asigura dezvoltarea economiei de piata si ocrotirea (...)
 
Ordine publica Ordinea publica politica - reprezinta totalitatea normelor juridice care protejeaza organizarea fundamentala a societatii: statul, familia, libertatile individuale etc. Ele se exteriorizeaza, adesea, prin dispozitii penale care au ecou si i (...)
 
Ordinul de producte Este o cambie (vezi definitia), care nu are obiect o suma de bani, ci o cantitate de marfuri sau producte (de exemplu: grau, porumb).
 
Ordonantarea cheltuielilor Este faza din procesul executiei bugetare in care se confirma ca livrarile de bunuri au fost efectuate sau alte creante au fost verificate si ca plata poate fi realizata. Persoana desemnata de ordonatorul de credite confirma ca exista o obl (...)
 
Ordonantarea de plata Este documentul intern prin care ordonatorul de credite da dispozitie conducatorului compartimentului financiar (financiar - contabil) sa intocmeasca instrumentele de plata a cheltuielilor.Ordonantarea de plata trebuie sa contina date cu pr (...)
 
Ordonanta In materie penala, act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala. Art.203 Cod Procedura Penala precizeaza ca in desfasurarea urmarii penale, organul (...)
 
Ordonator al deschiderii creditului documentar Cumparator de bunuri materiale pe piata fizica sau beneficiar prestator de servicii. El trimite bancii angajata cu efectuarea platii, denumita banca emitenta, ordin de deschidere a creditului documentar sub forma de acreditiv sau scrisoare (...)
 
Ordonator al platii prin ordin de plata Importatorul de bunuri materiale sau beneficiarul de servicii, care trimite unei banci un ordin de plata in favoarea unui beneficiar. Vezi si Ordonator de plati.
 
Ordonator al remiterii documentelor pentru incasare Vanzatorul de bunuri materiale, care practica in relatia cu partenerul sau modalitatea de plata denumita incasso documentar. Banca careia ii remite documentele spre a fi trimise pentru incasare bancii corespondent, nominalizate, se numeste (...)
 
Ordonator de plati Orice persoana fizica sau juridica, ce are dreptul de a dispune unei banci sa efectueze o plata catre un tert, in conditii determinate. Se disting: - ordonator al deschiderii creditului documentar; - ordonator al remiterii documentelor pent (...)
 
Organ de stat Un colectiv format dintr-o categorie anume de persoane, investite cu atributii pe care nu le au ceilalti cetateni, atributii care le confera posibilitatea de a lua hotarari generale obligatorii pentru cei carora li se adreseaza, hotarari ca (...)
 
Organe competente Organe care au atributii de efectuare a verificarilor financiare, fiscale sau vamale, potrivit legii.
 
Organele puterii legislative, executive si judecatoresti Sunt subiecte de drept civil, avand calitatea de persoane juridice: Parlamentul Romaniei, Presedintele Romaniei, Guvernul Romaniei, ministerele, misiunile diplomatice, autoritatile administratiei publice locale, organele puterii judecatores (...)
 
Organigrama Reprezentare schematica, redare grafica a structurii organizatorice a unei intreprinderi, a unei institutii, a subordonarii compartimentelor acestora, a tipurilor de legaturi intre aceste compartimente. In mod obisnuit organigrama este alca (...)
 
Organizatie 1. Grup de persoane, cu conceptii sau preocupari comune, care are un regulament sau un statut propriu, constituit in vederea depunerii unei activitati organizate. 2. Mod in care un stat, o administratie etc. sunt constituite; aranjare, rand (...)
 
Organizatie nonprofit Orice asociatie, fundatie sau federatie infiintata in Romania, in conformitate cu legislatia in vigoare, dar numai daca veniturile si activele asociatiei, fundatiei sau federatiei sunt utilizate pentru o activitate de interes general, comun (...)
 
Organizatiile cooperatiste Desfasoara o activitate de producere si desfacere de marfuri, prestari de servicii etc. Acestea, in virtutea calitatii de comerciant, sunt supuse obligatiilor care revin comerciantilor.
 
Organul de stat A fost definit ca fiind acea parte componenta a aparatului de stat, investita cu competenta si putere si care se caracterizeaza prin aceea ca cei care o compun au o calitate specifica (parlamentari, functionari publici ori magistrati).
 
Orientarea si planificarea auditului In aceasta etapa profesionistul contabil obtine informatii cu privire la particularitatile intreprinderii, zonele sale de risc, domeniile si sistemele semnificative, informatii care sa-i permita orientarea si planificarea controalelor astfe (...)
 
Original Acte, documente, fotografii etc. in forma primara, autentica, ce-i dau valoare reala de necontestat.
 
Overdraft Situatia in care un tragator, un detinator de cont bancar are dreptul sa emita cecuri, pe seama contului sau, in suma mai mare decat limita convenita si sa plateasca dobanda aferenta la data scadentei cecului sau cecurilor emise peste limit (...)
 

Cautare

Cautare

 
  Cautati un termen anume de la litera O, sau poate o alta resursa utila de pe Contabilizat.ro?
  Va punem la dispozitie un motor de cautare, sustinut de Google:
 

Invitatie

Invitatie

 
  Ati descoperit in cadrul acestei pagini informatii utile pe care doriti sa le faceti cunoscute si prietenilor d-voastra? Este foarte simplu.
  Le puteti trimite linkul catre pagina curenta prin doua modalitati:
 
1. prin EMAIL (click aici).    2. prin YM (click aici).

Anunturi

Anunturi

 
 
 

resurse

resurse

 
 

Curs BNR

Curs BNR

 
USD 3.8120
EUR 4.6516
GBP 5.3161
CHF 3.8973
MDL 0.23
XAU 162.61
Afiseaza mai mult...
 
 

Formulare

Formulare

 
Contabilitate (128)
Contracte (1037)
Juridice (1085)
Management (420)
Afiseaza mai mult...
 
 

Cursuri Online

Cursuri Online

 
Contabilitate (37)
Ec generala (214)
Informatica ec (50)
Management (131)
Afiseaza mai mult...
 
 

Software

Software

 
Contabilitate (135)
Facturiere (63)
Gestiune (91)
Mijloace fixe (47)
Salarizare (103)
Afiseaza mai mult...
 
 

Carti Economie

Carti Economie

 
Contabilitate (52)
Marketing (45)
Finante (63)
Mass-Media (47)
Legislatie (56)
Management (42)
Dictionare (38)
Afiseaza mai mult...
 
 

Specialisti

Specialisti

 
CECCAR (4353)
ANEVAR (5480)
CAFR (4311)
CCF (5176)
Afiseaza mai mult...
 
 

Locuri de Munca

Locuri de Munca

 
Contabilitate (95)
Auditor (93)
Banci finante (89)
Marketing (92)
Legal juridic (94)
Secretariat (87)
Afiseaza mai mult...
 
 

Legislatie

Legislatie

 
Legi, coduri (71)
Hotarari (59)
Ordonante (33)
Alte resurse (21)
Afiseaza mai mult...
 
 

Programe

Programe

 
Declaratii (37)
Fise fiscale (9)
Situatii (86)
Ordine plata (4)
Afiseaza mai mult...
 
 

Revista presei

Revista presei

 
Economie (98)
Politica (73)
Actualitate (85)
Societate (92)
Financiar (92)
Juridic (71)
Business (94)
Afiseaza mai mult...
 
 

Francize

Francize

 
Alimentatie (81)
Retail (126)
Imobiliare (18)
Servicii (132)
Diverse (24)
Afiseaza mai mult...
 
 

Dictionar

Dictionar

 
(se incarca...)
Afiseaza mai mult...
 
 

Linkuri Utile

Linkuri Utile

 
Ministere (172)
Inst publice (52)
Europene (28)
Inst bancare (32)
Partide pol (31)
Ziare (1238)
Index firme (55)
Afiseaza mai mult...
 

S.C. DENUMIRE FIRMA S.R.L.

S.C. DENUMIRE FIRMA S.R.L.

 
 
Numar in Registrul Comertului: J29/309/2004, CUI: 16143635
Sediul social: Strada XYZ, Nr. X, Bl. Y, Ap. Z, Loc. XYZ
Mobil: (07..) NNN.NNN, Fix: (02..) NNN.NNN, Fax: (02..) NNN.NNN
Expert contabil: NUME, PRENUME, Membru CECCAR: NNNN / ZZ.LL.AAAA
Adresa de email: 
 
 

profil

profil

 
 

Alte Resurse

Alte Resurse

 
Stiri, Coduri Caen
Filiale Ceccar
Flux Rss

resurse

resurse

 
 
Servicii Prestate | Onorarii Practicate | Avantajele Colaborarii | Portofoliu Clienti | Recomandare | Contact | Harta
SpecialistiRecrutareCalculatorFormulareTrezoreriiLegislatieSoftwareDictionarFrancizePrograme
CursuriCeccarConturiLinkuriTipizatePresaCaenBNRCartiTVACalendarOcupatiiVenitFinanciare

Developed by IntelliSynaptics Software Development, hosted by ROMARG
Copyright © 2008 - 2018 Contabilizat.ro. All Rights Reserved.
Termeni | Confidentialitate | Promovare | Flux Rss | Site Map | Inscriere pe Contabilizat.ro

Reteaua IntelliSynaptics: Diplome Cursuri Referate | Produse Resigilate | Translatoare Bidirectionale
 

sus

sus

 
 
  

jos

jos

 

Profil

Profil

 
 • Prezentare
 • Contabilitate
 • Consultanta
 • Audit
 • Alte servicii
 • Onorarii
 • Avantaje
 • Clienti
 • Recomanda
 • Contact
 • Harta profil
 • profil

  profil