Contabilizat .ro (β)

Contabilizat .ro (β)

 

catalog dedicat specialistilor din domeniul financiar-contabil
ofera specialistilor posibilitatea de a crea profile de prezentare online
ofera vizitatorilor acces la catalogul de specialisti si la resurse conexe

catalog dedicat specialistilor din domeniul financiar-contabil
ofera specialistilor posibilitatea de a crea profile de prezentare online
ofera vizitatorilor acces la catalogul de specialisti si la resurse conexe

 
   

S.C. DENUMIRE FIRMA S.R.L.

S.C. DENUMIRE FIRMA S.R.L.

 

Expertiza contabila si servicii de consultanta
in domeniul financiar contabil, la cele mai mici preturi!

Expertiza contabila si servicii de consultanta
in domeniul financiar contabil, la cele mai mici preturi!

 

Servicii prestate in: JUDET1, JUDET2, JUDET3

Servicii prestate in: JUDET1, JUDET2, JUDET3

 
             

Contactati-ne cu incredere!

Contactati-ne cu incredere!

 

 
 

resurse

resurse

 

Specialisti

Specialisti

 

Legislatie

Legislatie

 

Cursuri

Cursuri

 

Presa

Presa

 

Recrutare

Recrutare

 

Software

Software

 

Ceccar

Ceccar

 

Caen

Caen

 

Calculator

Calculator

 

Dictionar

Dictionar

 

Conturi

Conturi

 

BNR

BNR

 

Formulare

Formulare

 

Francize

Francize

 

Linkuri

Linkuri

 

Carti

Carti

 

Trezorerii

Trezorerii

 

Programe

Programe

 

Tipizate

Tipizate

 

TVA

TVA

 

Financiare

Financiare

 

Calendar

Calendar

 

Ocupatii

Ocupatii

 

Venit

Venit

 

Cautare

Cautare

 
Afiseaza rezultatele!

cautare

cautare

 

Anunturi

Anunturi

 
 

Dictionar economic si financiar

Dictionar economic si financiar

 
Ne-am straduit sa va punem la dispozitie definitiile celor mai uzuali termeni cu specific financiar-contabil. Dictionarul contine peste 7.000 (!) de termeni si expresii definite, avand la baza lucrari si reviste de specialitate. O mare parte dintre termenii din lista de mai jos sunt definiti doar partial. Pentru a vizualiza explicatia integrala a termenului sau a expresiei respective, va trebui sa dati click pe ele. De asemenea, aveti posibilitatea de a accesa indexul alfabetic de la inceputul listei, pentru a filtra termenii si expresiile care incep cu o anumita litera.

Alegeti litera

Alegeti litera

 
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Termeni si expresii, litera J

Termeni si expresii, litera J

 
Jeton de prezenta Vezi Tantiema.
 
Joc Vezi Contract de joc sau prinsoare.
 
Joc de noroc Conform art. 330 Cod Penal, organizarea sau ingaduirea jocurilor de noroc pentru public, fara autorizare, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza organizarea sau ingaduirea in mod (...)
 
Joint-venture Acord contractual prin care mai multe persoane convin sa realizeze o activitate economica supusa unui control conjugat (concomitent). Controlul unei activitati economice este conjugat atunci cand el este exercitat, in mod colegial, in virtu (...)
 
Jonctiune a posesiilor Sinonim - jonctiune a posesiei. Unirea posesiei uzucapantului, adica a posesorului actual, cu intervalul de timp cat posesia a fost exercitata de catre autorul sau, pentru a dobandi dreptul de proprietate prin uzucapiune. Jonctiunea posesii (...)
 
JPY Abreviere Cod monetar ISO pentru yenul japonez.
 
Judecator Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti. Face parte din corpul magistratilor, este independent, se supune numai legii si este inamovibil.
 
 
Judecatorie Institutie judecatoreasca avand competenta de a solutiona (in prima sau in ultima instanta) anumite pricini prevazute de lege; cladire unde se afla sediul acestei instante.
 
Juris et de jure Expresie din limba latina Locutiune exprimand ideea ca o prezumtie legala are caracter absolut, neputand fi combatuta prin nici un alt mijloc de dovada. Vezi si Juris tantum.
 
Juris tantum Expresie din limba latina Locutiune exprimand ideea ca o prezumtie are caracter relativ, putand fi combatuta prin proba contrarie. Vezi si Juris et de jure.
 
Jurisconsult Angajat al unei intreprinderi, institutii, avand atributia de a intocmi anumite proiecte, contracte, acte normative etc., de a aviza sub aspectul legalitatii unele masuri luate de conducerea intreprinderii sau institutiei, de a reprezenta u (...)
 
Jurisdictie Competenta de a judeca a instantelor judecatoresti sau a organelor care au competenta de a judeca pricini de aceeasi categorie.
 
Jurisdictie speciala Instanta care are competenta stabilita pentru a judeca anumite cauze (determinata de calitatea persoanei sau faptei).
 
Jurisprudenta Acelasi lucru cu Practica judiciara.
 
Juriu Grupul juratilor care intra in compunerea curtii cu jurati. In unele state (SUA, Anglia etc.) juratii iau parte la judecata unor cauze penale si chiar pricini civile. Curtea cu jurati a functionat si in Romania sub legislatia penala mai vec (...)
 
 
Jurnal Din punct de vedere contabil, un registru contabil unde se inregistreaza cronologic si sistematic miscarile patrimoniului (economico-financiare). Sumele acestor inregistrari sunt reportate apoi in cartile mari.
 
Jurnal de bord Registru numerotat, snuruit si parafat de capitania portului de domiciliu, pastrat permanent la bordul unei nave, in care ofiterul de cart inscrie, in ordine cronologica, toate evenimentele importante petrecute pe nava sau in jurul ei: - ma (...)
 
Jurnal pentru cumparari Formular tipizat fara regim special. (Cod 14-6-17/b) Format X4, tiparit pe ambele fete, in carnete a 50 si 100 de file. Serveste ca: - jurnal auxiliar pentru inregistrarea cumpararilor de valori materiale sau a prestarilor de servicii; - do (...)
 
Jurnal pentru vanzari Formular tipizat fara regim special. (Cod 14-6-12/a) Format X4, tiparit pe ambele fete, in carnete a 100 de file. Serveste ca: - jurnal auxiliar pentru inregistrarea vanzarilor de valori materiale sau a prestarilor de servicii; - document d (...)
 
Jurnal privind consumurile si alte iesiri de stocuri Formular tipizat fara regim special. (Cod 14-6-8 si Cod 14-6-8/a) Format A4 si A3, tiparite pe ambele fete, in foi volante. Serveste: - ca jurnal auxiliar pentru inregistrarea lunara a operatiilor in creditul conturilor de valori materiale (...)
 
Jurnal privind decontarile cu furnizorii Formular tipizat fara regim special. (Cod 14-6-6) Format A3, tiparit pe ambele fete, in foi volante. Serveste: - ca jurnal auxiliar pentru inregistrarea zilnica a operatiilor privind decontarile cu furnizorii (in contul 401, 404, 408) pentr (...)
 
Jurnal privind operatii diverse (pentru conturi sintetice) Formular tipizat fara regim special. (pentru conturi sintetice - Cod 14-6-17 si Cod 14-6-17/a) Format A4 si A3, tiparite pe ambele fete, in foi volante. Serveste: - ca jurnal auxiliar pentru inregistrarea operatiilor in creditul conturilor (...)
 
Jurnal privind repartizarea si decontarea cheltuielilor de productie Formular tipizat fara regim special. (Cod 14-6-11 si Cod 14-6-11/a) Format A4 si A3, tiparit pe ambele fete; in foi volante. Formular utilizat in contabilitatea de gestiune. Serveste: - la inregistrarea lunara a operatiilor in creditul cont (...)
 
Jurnal privind salariile si contributia la asigurarile sociale Formular tipizat fara regim special. (Cod 14-6-10) Format A4, tiparit pe ambele fete, in foi volante. Serveste: - ca jurnal auxiliar pentru inregistrarea lunara a operatiilor in creditul conturilor privind salariile, contributia la asigurar (...)
 
Jurnal privind vanzarea marfurilor si alte iesiri Formular tipizat fara regim special. Format A3, tiparit pe ambele fete; in foi volante. Serveste: - ca jurnal auxiliar pentru inregistrarea operatiilor privind marfurile vandute, trecute din depozitele de repartizare in unitatile de, desfac (...)
 
 
Jurnal privind vanzarea produselor si alte iesiri Formular tipizat fara regim special. (Cod 14-6-12) Format A3, tiparit pe ambele fete, in foi volante. Serveste: - ca jurnal auxiliar pentru inregistrarea operatiilor privind vanzarea produselor si alte iesiri (conturile 341, 345, 346 etc.), (...)
 
Jurnal-situatie privind operatiile contabile Formular tipizat fara regim special. (Cod 14-6-4) Format A3, tiparit pe ambele fete, in foi volante. Serveste: - ca jurnal auxiliar pentru inregistrarea operatiilor in creditul conturilor a caror dezvoltare analitica se poate asigura direct (...)
 
Jurnal-situatie privind operatiile de casa si banca Formular tipizat fara regim special. (Cod 14-6-5 si Cod 14-6-5/a) Format A4 si A3, tiparite pe ambele fete (pe fata, jurnalul si pe verso, situatia), in foi volante. Serveste: - ca jurnal auxiliar pentru inregistrarea zilnica a operatiilor (...)
 
Jurnalizare Inregistrarea tuturor operatiunilor in ordine cronologica intr-un Registru Jurnal.
 
Jurnalul tranzactiilor Rapoarte menite sa creeze o cale de verificare pentru fiecare tranzactie electronica. Astfel de rapoarte documenteaza adesea sursa unei tranzactii (terminal, moment si utilizator) precum si detalii ale tranzact.
 
Jus Expresie din limba latina "drept", "lege".
 
Just titlu Orice titlu translativ de proprietate ale carui vicii sunt ignorate de dobanditor. Spre exemplu: vanzarea, donatia, schimbul, etc. lovite de nulitate, cele provenite de al un neproprietar etc. Justul titlu confera posesorului dreptul de a c (...)
 
Just titlu putativ Titlu care exista numai in credinta posesorului. Un asemenea titlu nu poate fonda uzucapiunea de scurta durata, deoarece in acest caz legea face din justul titlu o conditie distincta de buna credinta; ca urmare, aceasta conditie este indepl (...)
 
Justa cauza (in legatura cu imbogatirea fara justa cauza) temeiul de drept care justifica imbogatirea patrimoniului unei persoane si insaracirea corespunzatoare a patrimoniului unei alte persoane, temei a carui absenta conditioneaza nasterea obligatiei (...)
 
Justitiabil Denumire generica data persoanelor care participa la proces in calitate de parti, intervenienti, chemati in garantie etc. Totodata, justitiabili sunt si persoanele care incheie un contract de asistenta juridica cu un avocat facand parte din (...)
 
Justitie Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti. Una dintre formele activitatii statului, constand in judecarea pricinilor civile si a cauzelor penale.
 

Cautare

Cautare

 
  Cautati un termen anume de la litera J, sau poate o alta resursa utila de pe Contabilizat.ro?
  Va punem la dispozitie un motor de cautare, sustinut de Google:
 

Invitatie

Invitatie

 
  Ati descoperit in cadrul acestei pagini informatii utile pe care doriti sa le faceti cunoscute si prietenilor d-voastra? Este foarte simplu.
  Le puteti trimite linkul catre pagina curenta prin doua modalitati:
 
1. prin EMAIL (click aici).    2. prin YM (click aici).

Anunturi

Anunturi

 
 
 

resurse

resurse

 
 

Curs BNR

Curs BNR

 
USD 3.8076
EUR 4.6563
GBP 5.3154
CHF 3.8976
MDL 0.23
XAU 162.52
Afiseaza mai mult...
 
 

Formulare

Formulare

 
Contabilitate (128)
Contracte (1037)
Juridice (1085)
Management (420)
Afiseaza mai mult...
 
 

Cursuri Online

Cursuri Online

 
Contabilitate (37)
Ec generala (214)
Informatica ec (50)
Management (131)
Afiseaza mai mult...
 
 

Software

Software

 
Contabilitate (135)
Facturiere (63)
Gestiune (91)
Mijloace fixe (47)
Salarizare (103)
Afiseaza mai mult...
 
 

Carti Economie

Carti Economie

 
Contabilitate (52)
Marketing (45)
Finante (63)
Mass-Media (47)
Legislatie (56)
Management (42)
Dictionare (38)
Afiseaza mai mult...
 
 

Specialisti

Specialisti

 
CECCAR (4353)
ANEVAR (5480)
CAFR (4311)
CCF (5176)
Afiseaza mai mult...
 
 

Locuri de Munca

Locuri de Munca

 
Contabilitate (95)
Auditor (93)
Banci finante (89)
Marketing (92)
Legal juridic (94)
Secretariat (87)
Afiseaza mai mult...
 
 

Legislatie

Legislatie

 
Legi, coduri (71)
Hotarari (59)
Ordonante (33)
Alte resurse (21)
Afiseaza mai mult...
 
 

Programe

Programe

 
Declaratii (37)
Fise fiscale (9)
Situatii (86)
Ordine plata (4)
Afiseaza mai mult...
 
 

Revista presei

Revista presei

 
Economie (98)
Politica (73)
Actualitate (85)
Societate (92)
Financiar (92)
Juridic (71)
Business (94)
Afiseaza mai mult...
 
 

Francize

Francize

 
Alimentatie (81)
Retail (126)
Imobiliare (18)
Servicii (132)
Diverse (24)
Afiseaza mai mult...
 
 

Dictionar

Dictionar

 
(se incarca...)
Afiseaza mai mult...
 
 

Linkuri Utile

Linkuri Utile

 
Ministere (172)
Inst publice (52)
Europene (28)
Inst bancare (32)
Partide pol (31)
Ziare (1238)
Index firme (55)
Afiseaza mai mult...
 

S.C. DENUMIRE FIRMA S.R.L.

S.C. DENUMIRE FIRMA S.R.L.

 
 
Numar in Registrul Comertului: J29/309/2004, CUI: 16143635
Sediul social: Strada XYZ, Nr. X, Bl. Y, Ap. Z, Loc. XYZ
Mobil: (07..) NNN.NNN, Fix: (02..) NNN.NNN, Fax: (02..) NNN.NNN
Expert contabil: NUME, PRENUME, Membru CECCAR: NNNN / ZZ.LL.AAAA
Adresa de email: 
 
 

profil

profil

 
 

Alte Resurse

Alte Resurse

 
Stiri, Coduri Caen
Filiale Ceccar
Flux Rss

resurse

resurse

 
 
Servicii Prestate | Onorarii Practicate | Avantajele Colaborarii | Portofoliu Clienti | Recomandare | Contact | Harta
SpecialistiRecrutareCalculatorFormulareTrezoreriiLegislatieSoftwareDictionarFrancizePrograme
CursuriCeccarConturiLinkuriTipizatePresaCaenBNRCartiTVACalendarOcupatiiVenitFinanciare

Developed by IntelliSynaptics Software Development, hosted by ROMARG
Copyright © 2008 - 2018 Contabilizat.ro. All Rights Reserved.
Termeni | Confidentialitate | Promovare | Flux Rss | Site Map | Inscriere pe Contabilizat.ro

Reteaua IntelliSynaptics: Diplome Cursuri Referate | Produse Resigilate | Translatoare Bidirectionale
 

sus

sus

 
 
  

jos

jos

 

Profil

Profil

 
 • Prezentare
 • Contabilitate
 • Consultanta
 • Audit
 • Alte servicii
 • Onorarii
 • Avantaje
 • Clienti
 • Recomanda
 • Contact
 • Harta profil
 • profil

  profil